Pakun täisteenust võimekamate valvekaamerate soetamisel. Võimalus saada kuni 60x optilise zoomiga ja 300m öönägemisega (laser). Koos teenusega hind umbes 500-1000 eur. Odava otsa kaameratega ei tegele. Teenuse alla läheb siis konsultatsioon (välja arvatud siin foorumis arutelu), kaamera välja valimine, tellimine, testimine, seadistamine ja kohapeal väljaõpe. Tellimine on umbes 1 kuu. Kaameratel on kõigil inimese/auto/looma ära tundmine ja PTZ (kaugjuhitav pöördkaamera). Samuti ONVIF (saab ühendada salvestitega) või siis salvestada lokaalsesse microSD kaarti. Võimalus patrullimiseks ja objekti träkkimiseks. Teretulnud on ka kõik küsimused ja omapoolsed eelistused siin foorumis.
Teade
Collapse
No announcement yet.
Täisteenus
Collapse
X
-
Pane mõned lingid / tootjad ka. Väiksemate mõõtmetega kaamerad, kus saaks microSD kaarti kasutada pakuks huvi. Mul iseenesest on mitu raspberry Pi, aga kaamerat sellele pole soetanud, mis oli mõttes. Sinu kaamerad on ehk paremad? Võiks ju hoovis toimuval silma peal hoida
-
Tootjad pole kindlalt määratud. Ma pole seotud kindlate tootjatega. See millise tootja kasuks otsustada, selgub alles kliendi vajadustest. Aga väga suurt valikut ka pole, sest pole vajadust. Mind isegi natuke üllatab et RaspberryPI-ga ehitatakse salvestit, olen kusagilt ka varem kuulnud seda. Kas seal jookseb siis Blue Iris? Blue Iris pole väga hea, on natuke kohmakas. Ja Blue Irisel pole inimese tuvastust ega oska ta ka kaamerast seda välja lugeda. Ma endale ehitasin hoopis Synology Surveillance Stationi ESXi masinasse, Xpenolope kujul. DVA1622 täpsemalt, suudab ise teha inimese/auto tuvastust. Aga kui soov kasutada kaamera enda inimese tuvastust (mis võib olla isegi kindlam mõnikord), siis on ainult kaks võimalust - kas microSD või täpselt sama brandi NVR.
-
Üks väikeste mõõtmetega, viimase aja innovaatiliseim kaamera on selline - https://cdn.cnx-software.com/wp-cont...?lossy=1&ssl=1
-
-
See on päris kena kaamera. Kas sarnast siseruumi aknalauale ka leidub? (See on välja paigaldamiseks mõeldud).
Mul on muidu synology DS213j olemas. Kas teed koduvesiite ka, et nähtu pealt koos otsustada, milline oleks sobiv?
Olen ise ühte metsakaamerat näppinud. Sellega oli see, et kõik muidu kena, aga zoom jäi väikseks. Korterisse liiga robustne ka.Last edited by inspire; 03. November 2022, 20:42.
Kommentaar
-
Siseruumi saab seda ka panna. Mul endal on siseruumi veel suuremad välikaamerad pandud ja pole häda midagi. See kaamera sobib just siseruumi väga hästi, kuna ta on väga vaikse PTZ pööramise mootoriga ja tänu digitaalsele träkingule (hübriid) ei pea ta paljudel juhtudel isegi pöörama. Ma ise ootan ka selle kaamera saabumist selles kuus, tellisin endale isiklikult tuppa panemiseks. Muidugi kui on väike tuba, siis poleks PTZ kaamerat isegi vaja, aga ma olen lihtsalt selle mudeli fänn. Aga toakaameratega ma ei tegele. Põhjus lihtne - igaüks saab minna esimesse ettejuhtuvasse poodi ja kohe osta, mind pole vaja selleks. Selle Synology mudeliga (Surveillance Station) pole suurt midagi teha, vähemalt mitte selle kaameraga. Surveillance Station võimaldab küll ühendada ONVIF abil (ainult motion detection) ja paremal juhul, kui mudel on toetatud, siis ka muud detektimise viisid. Aga kuna see on Reolinki uus mudel, siis Synology pole veel selle kaamera tuge pannud, ühelegi Synology NAS-ile. Jutt on siis inimese/auto/looma detektimisest. Loodame et Synology varsti teeb selle toe, aga millal, seda ei tea. Momendil saab öelda lihtsalt et pole tuge. Memendil saab kasutada ainult kas kaamera enda microSD või siis Reolinki vastavat kokkusobivat NVR-i. ........Ikka teen visiite kui on tarvis, kui muidu ei saa ülevaadet valvatavast alast. Aga enamasti valvatava ala ettekujutamine pole nii raske et on vaja kohale tulla. Kohale tulla aga on vaja lõpus, siis kui ma pean õpetama kuidas kaamerat seadistada ja ühendust saada mobiilist ja arvutist ning täpsustama mida kaamera võimaldab. Muidugi põhjalikuma huvilise jaoks seda pole tarvis, pean silmas tavakasutajaid kelle on vähe aega ja pole kaameratesse süvenenud.
-
-
Mul on aken väravast 30 meetri kaugusel. Mõte oleks, et paneks kaamera aknalauale vaatama läbi akent väravat, mis on 30m kaugusel.
Võimalus oleks panna kaamera kas 1.korrusele või 2. korrusele, kus aken vaatab samas suunas.
Mis seal siis huvitavat vaadata oleks? Väravast käib palju inimesi, osad sulgevad värava, osad jätavad lahti. Noomimise eesmärgiul.
Vahel käib väravast "prüku" prügikastist noosi otsimas, see ei ole aksepteeritav. Kui tihti käib, pole täpselt teada. Vaataks.
Öösel valvaks pidevalt ja võimalusel paneks kaamera veel väikest teadet andma, et nii kui keegi üle värava ronib, saaks jaole. Ka seda on juhtunud.
See kaamera näeb kena välja küll, töötab siis ka öösel ilmselt? No ega ei oskagi rohkem küsida. Kui kohal on, pajata veidi veel, kui viitsid!
Huvitav vidin. Eestis seda poest vist vaadata ei saa?
Pood on muidu siin, nagu ma leidsin:
https://reolink.com/product/reolink-...RAGs9PZPdIlTYh RCCjk4WChoMKSFnL3TDumkGAaVd0YGcq5pRoCZ70QAvD_BwE
Aga jah, siis peab netist tellima.
Kommentaar
-
Läbi akna (kui aken on kohe kaamera taga) ei saa panna. Tegelikult ei tohi kaamera ees olla üldse ühtegi objekti lähedal, eriti aga klaasi. Nimelt öösel infrapuna hakkab peegelduma, mille tulemusel lähedal asub objekt muutub tohutult valgeks. Selle tulemusel aga kaamera reguleerib heleduse üldse maha ja kaugemad objektid on kottpimedas. Kaamera tuleks panna ikkagi õue poole majaseina külge. Jah, sellelt lingilt saad ise ka osta.
-
Jah, see on tõsi! Kiire guugeldamine andis näiteks:
Kes tohib mind filmida? : Õpetajate Leht (opleht.ee)
Nii, et tore on teada, et on olemas UHD kaamerad, mis on võimelised väga head pilti salvestama, ainult et me ei tohi seda teha. Kui teeks, siis küsiks ilmselt ka nõusoleku. Aga esialgu ma arvan, et ei tee seda.
Kommentaar
-
Miks see peaks majaelanike vastu olema. Ma eeldan et on eramaja mitme korteriga, koos sisehooviga. Sellise sisehoovi jälgimine on väga kõrge prioriteediga turvalisuse mõttes. Aga kui tahad salaja filmida, siis Hikvisionil (tundmatute firmade kaamerad jooksevad kokku, sest pole jõudlust) on pihupesa suurused kaamerad ka. Mina neid ei müü.
-
-
Meil on siin 25 korterit, lisaks postiljon, haldusfirma koristajad jne. Nii et see teema on siin jah keerulisem. Kunagi arutasime videovalvet ka, aga tundus kole keeruline. Just see pool, et kui salvestada, siis keegi peab sellega tegelema, valdama teemat, vajadusel arhiivis tuhnima ja õigeid asju üles otsima. Ning lõpuks, mis kasu sealt tuleb, kui kapuutsiga halli kogu videos näed. Aga jah, aeg on edasi läinud. Nüüd on see GDPR jms. üle mõistuse asja keeruliseks teinud.
Kommentaar
-
Postiljonid ja koristajad on teenindajad, nemad ei otsusta kas tohib filmida või mitte. Kujuta ette näiteks ühte miljonäri kusagil luksusvillas. Igal pool on kaamerad ja turvamehed. Üks turvamees aga ütleb et talle ei meeldi kui teda filmitakse, et võtku kaamerad maha. Ma arvan et ta lastakse lihtsalt töölt lahti selle jutu peale.........Ei ole keeruline. Mis seal arhiivis ikka tuhnida, see on just meelelahutuslik osa. Häire tuleb moblale kohe kui on sissetungija. Võimalus on veel kasutada "time lapset" ja kiirkerimisena vaadata kogu päeva sündmused läbi. Time lapse muudab kiirust sõltuvalt sellest kas on liikumist või pole. Samuti on "share" võimalus, nii et kõik maja elanikud saavad live videole ja arhiivile ligi. Kas arvutist või moblalt. Ja salvestustes on kõik märgistatud, nii et kohe leiad üles.Last edited by Ivar; 04. November 2022, 23:06.
-
Valvekaameral on mitmeid eesmärke - kohene teavitus (kui on valves push teated mobiili), tagantjärgi sündmustest ülevaate saamine (et näiteks kuhu kadus hoovist labidas), lemmiklooma tegevuste jälgimine, tuttavaga kaamera abil kõne pidamine, live videos momendi olukorra kohta info saamine, sireen koos valguse vilkumisega jne. Ja tänased kaamerad on juba nii hea resoga (8 MP näiteks) ja frameratega et kui ka on kapuuts peas, siis juba kõnnak reedab palju.
-
Kommentaar