Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

[Õpetus] Parity ketta asendamine

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • root
    Huviline
    • Oct 2021
    • 318

    [Õpetus] Parity ketta asendamine

    Siin kirjeldatakse, kuidas teha Parity ketta vahetust.

    Miks sa tahaksid seda teha? Andmeketta asendamine suuremaga, mis on isegi suurem kui Parity ketas.

    unRAID ei nõua, et asendusketas oleks sama suur kui asendatav ketas. Asendusketas EI SAA olla väiksem kui vana ketas, kuid see VÕIB olla suurem. Kui asendusketas on sama suur või suurem, KUNI sama suur kui Parity ketas, siis on selleks lihtne protseduur, mida nimetatakse andmeketta asendamiseks. Kuid kui asendusketas on SUUREM kui vana Parity ketas, siis on vaja spetsiaalset kaheetapilist protseduuri, mis on kirjeldatud sellel lehel. See kasutab Parityst suuremat ketast esmalt Parity ketta uuendamiseks ja seejärel vana andmeketta asendamiseks vana Parity kettaga.

    Näiteks teil on 1TB andmeketas, mille soovite asendada (põhjus pole oluline). Teil on 2TB Parity ketas. Ostate asenduseks 4TB ketta. Protseduur „Parity ketta vahetus” kopeerib Parity kettalt teabe praeguselt 2TB Parity kettalt 4TB kettale, ülejäänud nullib, muudab selle uueks Parity kettaks ja seejärel kasutab 1TB andmeketta asendamiseks vana 2TB Parity ketast. Nüüd saate eemaldatud 1TB kettaga teha seda, nagu soovite.

    Olulised märkused
    • Kui olete ostnud asendusketta, soovitame alati esmalt asendusketta eeltühjendada, et veenduda, et see on korras ketas. See ei ole tingimata vajalik, kuna asendus kettaid ei pea tühjendama, need kirjutatakse täielikult üle.
    • Kui teie asendusketas on sama suur või väiksem, kui teie praegune Parity ketas, siis pole teil seda protseduuri vaja. Jätkake andmeketta asendamise protseduuriga (teine teema)
    • See protseduur on mõeldud ainult andmeketaste asendamiseks unRAID massiivis. Kui soovite vaid oma Parity ketast suurema vastu välja vahetada, pole teil Parity Swap protseduuri vaja. Lihtsalt eemaldage vana Parity ketas ja lisage uus ning käivitage massiiv. Kohe algab Parity loomise protsess. (Kui midagi läheb valesti, on teil endiselt vana Parity ketas, mille saate tagasi panna!)
    • TÄHTIS!!! See protseduur NÕUAB, et asendatav andmeketas TULEB esmalt keelata. Kui ketas ebaõnnestus (sellel on punane pallike), on see juba keelatud, aga kui ketas on korras, kuid soovite selle siiski välja vahetada, peate selle sundima "ebaõnnestunud" (unsigned) olekuks, tühistades selle määramise ja käivitada (Start) ning seisata (Stop) massiivi (array). unRAID unustab ketta ainult siis, kui massiiv käivitatakse ilma ketata, vastasel juhul seostab ta selle ikkagi kui „puuduv“. Massiivi tuleb käivitada üks kord, kui ketas on määramata või keelatud. Jah, see võib tunduda veider, kuid seda on vaja, enne kui unRAID tuvastab, et proovite teha Parity vahetust.
    • Ilmselgelt on väga oluline määrata kettaid õigesti!
    • Kui te EI kasuta uusimat unRAID v6 versiooni, soovitame seda tungivalt uuendada!

    Protseduur

    Kui kasutate väga vana unRAID versiooni, näiteks v4.7 või vanemat, siis liikuge järgmise jaotise juurde (lehe lõppu).

    Märkus! Toimingud võivad olenevalt teie olukorrast erineda. Kui asendatav ketas on ebaõnnestunud ja unRAID on selle keelanud, ei pruugi te vajada samme 1 ja 2 ning võib-olla ka mitte samme 3 ja 4. Kui olete uue asendusketta juba paigaldanud (võib-olla seetõttu, et olete seda eelnevalt tühjendanud), siis jätke sammud 5–8 vahele.

    1. Peatage massiiv (Stop the array)
    2. Vana ketta määramise tühistamine (kui see on endiselt määratud)
    Kui ketas oli korras ja märguanded on lubatud, saate puuduva ketta kohta veateateid! See on normaalne.
    3. Käivitage massiiv (Start the array) (märkige „Jah“, ma tahan seda teha, kui see kuvatakse (vanemad versioonid: Jah, ma olen kindel))
    Jah, sa pead seda tegema. Teie andmeketas peaks olema olekuga „Not Installed“.
    4. Peatage massiiv uuesti (Stop the array)
    5. Toide välja
    6. [Valikuline] Võtke vana ketas välja
    Võib-olla soovite jätta selle installitud eelpuhastuseks või testimiseks või ümbermääramiseks.
    7. Paigaldage uus ketas (eelpuhastus on TUGEVALT soovitatud, kuid vormindamine pole vajalik)
    8. Toide sisse
    9. Peatage massiiv (Stop the array)
    *Kui kuvatakse teade "Array Stopping•Retry unmounting disk share(s)...", proovige seadetes Docker ja/või VM keelata ja massiiv pärast taaskäivitamist uuesti peatada.
    10. Tühista Parity ketta määramine (Unassign the parity drive)
    11. Määrake uus ketas Parity pesas
    Võite näha rohkem veateateid! See on normaalne.
    12. Määrake vana Parity ketas asendatava vana andmeketta pessa
    Nüüd peaksid teil olema sinised ketta olekuindikaatorid nii Parity ketta, kui ka asendatava ketta jaoks.
    13. Minge jaotisse Main -> Array Operation
    Nüüd peaks teil olema nupp Copy koos kirjaga, mis näitab "Copy will copy the parity information to the new parity disk".
    14. Märkige „Jah“, ma tahan seda teha (vanemad versioonid: Jah, olen kindel) ja klõpsake nuppu Copy

    Jälgige nüüd kannatlikult kopeerimise edenemist, see võtab kaua aega (~20 tundi 4TB: 3GHz Core 2 Duo puhul). Kogu vana Parity ketta sisu kopeeritakse uuele kettale, seejärel nullitakse ülejäänud uus Parity ketas.

    Massiiv EI OLE selle toimingu ajal saadaval!
    *Kui keelasite Dockeri ja/või VM-i seadetes varem, lubage see uuesti.
    Kui kopeerimine on lõppenud, siis massiiv siiski peatatakse ("Stopped. Upgrading disk/swapping parity.").
    Nupp Start on nüüd olemas ja kirjeldus näitab, et see on andmete ümberehituse alustamiseks valmis.

    15. Märkige „Jah“, ma tahan seda teha (vanemad versioonid: Jah, olen kindel) ja klõpsake nuppu Start

    Algab andmeketta taastamine. Parity on nüüd kehtiv ja massiiv on käivitatud.
    Kuna massiiv on käivitatud, saate massiivi kasutada tavapäraselt, kuid parima jõudluse saavutamiseks soovitame mitte kasutada.
    Taas saab kannatlikult edenemist jälgida, ka see võtab kaua aega! Kogu vana andmedraivi sisu rekonstrueeritakse nüüd varem teie Parity kettal, kuid on nüüd määratud asendusandmekettaks.

    See on kõik! Kui see on tehtud, on teil massiiv suurema Parity kettaga ja asendatud andmeketas, mis võib olla ka suurem!
    Märkus! Paljudele kasutajatele meeldib Parity kontrolli teha, et kõik üle kontrollida.


    UnRAID v4 protseduur

    See jaotis on mõeldud ainult unRAID vanade versioonide jaoks, näiteks v4.7 või vanemad. Kui kasutate unRAID v5 või v6, minge tagasi eelmise jaotise juurde.

    Märkus! Need sammud on võetud vanast juhendist ja eeldavad, et andmeketas on katki ja keelatud. Kui ei, siis (nagu eespool) peate võib-olla ketta "peatama", eemaldades ketta ning käivitades (Start) ja peatades (Stop) massiivi ühe korra.
    1. Peatage massiiv (Stop the array)
    2. Lülitage seade välja
    3. Asendage Parity ketas uue suurema vastu
    4. Asendage ebaõnnestunud (failed) ketas oma vana Parity kettaga
    5. Lülitage seade sisse
    6. Käivitage massiiv (Start the array)
    7. Massiivi käivitamisel kopeerib süsteem esmalt Parity teabe uuele Parity kettale ja seejärel rekonstrueerib ebaõnnestunud ketta sisu
Töötlen...