Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

Kuidas paarsus (Parity) toimib ja natuke unRAID-st

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • root
    Huviline
    • Oct 2021
    • 318

    Kuidas paarsus (Parity) toimib ja natuke unRAID-st

    Üldiselt on paarsusprotsess ette nähtud ühe biti muutuse tuvastamiseks antud bitikomplekti lõikes, seadistades lisatud biti väärtuse nii, et selle bittide kogumi summeerimine sunnitakse teadaolevale väärtusele. Lisatud bitti tuntakse paarsusbitina.

    unRAID-is salvestatakse paarsusbitid andmeketastelt sõltumatult esmasele paarsuskettale. See paarsusbitt töötab bittide komplekti ulatuses, mis on igal kettal samas suhtelises bitipositsioonis. Seega on paarsusketta 57. bitt kõigi andmeketaste 57. biti paarsusbitt. 57. biti positsiooni paarsuskontroll on seega iga ketta, sealhulgas paarsusketta, kõigi 57. bittide liitmine ja kontrollimine, kas liitmine on PAARARV. Miks paarisnumber? unRAID kasutab nn paarispaarsust, mis tähendab lihtsalt seda, et summeerimisprotsess (kasutades sisemiselt XOR-i) selle bitikomplekti lõikes peab tagastama väärtuse, mis on PAARARV. Kui tagastatav väärtus ei ole PAARNE, lülitatakse paarsusbitt sisse nii, et paarsuskontroll tagastab paarisarvu.

    Kui ketas lisatakse paarsusega kaitstud unRAID massiivi, kustutatakse see esmalt, kirjutades selle ketta kõigi sektorite kõikidele bittidele nullid. Nii ei pea paarsusketast muutma, kuigi lisate kõik uue ketta bitid paarsusteabele, kuna biti väärtus lisatud ketta igas kohas on null ja loomulikult paarisarvule nulli lisamine võrdub paarisarvuga.

    Kui ketas ebaõnnestub (fails), kas mul on täielik juurdepääs oma unRAID massiivile?

    Jah, kuid ...

    Kui ketas ebaõnnestub või puudub, saate ikkagi täielikult kasutada kogu massiivi, sealhulgas ebaõnnestunud või puuduva ketta sisu, nagu iga sarnase RAID süsteemi puhul. Saate kopeerida faile kõigilt ketastelt, sealhulgas puuduvast kettast JA võite isegi kopeerida faile puuduvale kettale, kuigi jõudlus on oluliselt aeglasem. unRAID süsteem on loodud kõigi teie andmete ja failisüsteemide rekonstrueerimiseks, KUI paarsusteavet säilitatakse täielikult kõigi teie andmeketastega.

    SIISKI, iga kord, kui töötate ilma juurdepääsuta ebaõnnestunud või puuduvale kettale, iga kord, kui töötate ilma kõigi roheliste oleku indikaatoriteta, olete kettaseadme edasiste tõrgete eest KAITSETA. Kui teine ketas ebaõnnestub, kaotate tõenäoliselt MÕLEMA ebaõnnestunud või puuduva ketta sisu! Soovitatav on probleem võimalikult kiiresti esimese kettaga lahendada.

    Mida tähendab rekonstrueerida?

    Rekonstrueerimine on termin, mis viitab ketta andmesisu taastamisele, kasutades RAID süsteemi paarsusteavet. Paarsusketta ja kõigi teiste andmeketaste lugemisel saab süsteem sihtketta andmed uuesti genereerida.

    Kui raske on unRAID-i kasutada, kui ma Linuxit ei tunne?

    Pole üldse raske. Kuigi unRAID serveri tarkvara põhineb vähendatud Linuxil, hallatakse seda peaaegu täielikult teie veebibrauserist, tavaliselt Windowsi või Maci arvutis. Mõned kasutajad on sellega rahul, kuid paljud soovivad ära kasutada paljusid unRAID-i muudatusi ja lisasi ning need nõuavad tavaliselt pisut praktilist tööd. Kuid need on täiesti valikulised ja üldiselt on nendega kaasas palju abi ja juhiseid ning olemas on väga abivalmis kasutajakogukond. Paljud kasutajad leiavad, et see on hea sissejuhatus Linuxi.

    Kas unRAID vajab Interneti juurdepääsu?

    UnRAID serveri tarkvara ei vaja üldjuhul Interneti juurdepääsu. Loomulikult vajate tarkvara ja tarkvarauuenduste allalaadimiseks ning unRAID-i foorumite ja selle Wiki lugemiseks Interneti juurdepääsu teiselt töölaualt!

    UnRAID serverile Interneti juurdepääsu pakkumisel on aga palju eeliseid. UnRAID tarkvara ning teie pistikprogramme ja Dockeri konteinereid saab tarkvara seest värskendada. Kasutatavust ja hallatavust parandavad meili- ja muud teatised. unRAID toetab NTP-d, Interneti aja teenust, nii et kui lubate NTP-teenuse, hoiab teie server täpset aega. Lisaks on asjatundlikud unRAID kasutajad loonud unRAID-i jaoks palju lisandmooduleid, näiteks pistikprogramme, dockereid ja virtuaalseid masinaid, mis võivad pakkuda paljusid rakendusteenuseid, nagu torrenti tugi jne.

    Click image for larger version

Name:	unRAID.png
Views:	22
Size:	182.0 KB
ID:	751
    Last edited by root; 29. May 2022, 01:23.
Töötlen...