Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

Oracle'i pilv: AI abil väärtuse loomine

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • Maku
    IT huviline
    • Apr 2023
    • 60

    Oracle'i pilv: AI abil väärtuse loomine

    Kas Oracle'i Fusion GenAI hüpe on suur samm või lisab see tõelist jõudu klientide õnnelikkuse suurendamiseks?

    1 — Kui Oracle 2012. aastal oma pilvestrateegiat esimest korda käivitas, rääkis asutaja ja tehnoloogiadirektor Larry Ellison sellest, kui vähesed IT-ettevõtted lähevad uutele tehnoloogiatele üle kuristiku. Sellest järeldati, et Oracle oli julge ja julge, valmis muutusi kiiresti omaks võtma, kuid tegelikult oli Oracle selleks ajaks kiiresti areneval pilvepõhisel turul SaaS-iga juba paar aastat flirtinud.
    Keritakse 12 aastat edasi ja Oracle teeb taas oma löögi, seekord generatiivse AI-ga (GenAI). Vähem kuristikku, mida ületada, võib-olla rohkem õrna jõeorgu, kuid mõtlemine näeb välja sama – pakkuge klientidele uusima telgitehnoloogia ühest kohast, et nad ei peaks konkureerivate teenuste juurde minema. .
    Jaanuaris tehtud avalduses ütles Oracle'i AI ja Oracle Cloud Infrastructure andmehalduse vanem asepresident Greg Pavlik sama. Ta märkis, et tehisintellekti (AI) manustatakse tehnoloogiavirna kõikidele kihtidele, kusjuures GenAI on integreeritud kõikidesse rakendustesse ja andmebaasidesse.

    "Selle asemel, et pakkuda kokkupanemist vajavat tööriistakomplekti, pakume võimsat komplekti eelehitatud generatiivseid tehisintellekti teenuseid ja funktsioone, mis töötavad koos, et aidata klientidel äriprobleeme nutikamalt ja kiiremini lahendada," ütles ta.

    2 — Forresteri asepresidendi peaanalüütiku Liz Herberti sõnul tundub GenAI-le lootuste panemine siiski pisut ennatlik, eriti suurte tarkvarainstallatsioonide puhul, kes ütles, et "GenAI on kõigile varane". Kuigi nii Oracle'il kui ka SAP-il on mõned varased juurutused, on ERP-i GenAI turg üldiselt alles lapsekingades, lisas ta.
    On selge, et Oracle'i strateegia on luua otsast lõpuni probleemide lahendaja organisatsioonidele, kes ei tea, kuhu pöörduda, arvestades kasvavat konkurentsi infrastruktuuri kui teenuse (IaaS) tarnijate ja kasvavat huvi AI võimaluste ja mitme pilvelahenduste vastu. Selles osas väidab Oracle, et ta on "ainus tehnoloogiamüüja, kes pakub nii täielikku pilverakenduste komplekti kui ka järgmise põlvkonna pilveinfrastruktuuri, mis on spetsiaalselt loodud nende käitamiseks."
    Digitaalse transformatsiooni spetsialisti ANS-i tehnoloogiadirektori Rob Cottrilli jaoks võib Oracle'i samm GenAI kasutuselevõtuks "vähendada tarkvara kasutamise barjääri", kuna kasutajad asendavad varem keerulised käsud lühikeste kirjalike viipadega.

    "Sellel uuel liidesekihil on kogu Oracle'i tarkvara jaoks olulisi eeliseid, eriti selle Fusioni toote puhul, mis keskendub äritegevusele," ütles Cottrill. See mitte ainult ei võimalda tarkvaral olla puhtam, vähem segane ja tulemustele keskendunud, vaid võib kasutada ka GenAI aspekti kasutatavuse müügiargumendina.

    Cottrill lisas, et see asetab Oracle Fusioni samale tasemele teiste tarkvaramüüjatega, nagu Microsoft ja selle Copilot. Lühidalt võib see Fusioni jaoks hea olla.

    3 — Kindlasti jätkab Oracle tugevat finantsseisu – see lõpetas 2023. aasta tugevalt, Fusion Cloud ERP-i tulud kasvasid teises kvartalis 21%, 0,8 miljardile dollarile – ning ühtlasi nimetati see liidriks Gartneri teenusekesksetele ettevõtetele mõeldud pilvepõhise ERP-i Magic Quadrant'is.
    Kasvu säilitamine kuni 2024. aastani, kui projekti aeglane kulg (enamik konsultatsioonifirmasid kahtlemata toetab seda ideed), nõuab rohkem põhjuseid investeerimiseks ja GenAI on üks neist uutest ettevõtetele kohustuslikest asjadest, mis võib otsustamisel tasakaalu kallutada. - aja tegemine.

    Mickey North Rizza, grupi asepresidendi, IDC ettevõttetarkvara, jaoks on Oracle'i GenAI strateegial palju mõtet. Ta ütles, et ta leiab, et "lihtsama madalama taseme intelligentsuse ja automatiseerimise kasutamine praeguste pakkumiste tasuta täiustamiseks kulisside taga [on] suurepärane võimalus Oracle'i jaoks kohe tegutseda." Kui midagi, siis see eemaldab ettevõtte klientidelt vajaduse GenAI funktsioonide osas mujalt otsida.

    "Teiseks saavad nad seejärel luua GenAI lisandmoodulite ja -võimaluste esmaklassilise taseme, mille eest nad saavad tasu võtta," lisab North Rizza. "Meie andmed on näidanud, et ettevõte oleks valmis nende võimaluste eest maksma 10-25% rohkem."

    Nagu Deloitte oma hiljutises aruandes ennustas, on enamiku ettevõtete jaoks "värav GenAI-sse" tõenäoliselt laiaulatuslikud ettevõtte tootlikkuse tarkvarakomplektid, ettevõtte tarkvara tööriistad või inseneri-, disaini- ja tarkvaraarenduse tööriistad, kus "GenAI funktsioonid on manustatud olemasolevasse tarkvarasse". , mis jääb kasutajatele sageli märkamatuks”.

    Sellest vaatenurgast ja ka North Rizza vaatenurgast on Oracle'i GenAI-draiv mõttekas, kuid kas sellest piisab, et meelitada Fusioni kangekaelseid kohapealseid kasutajaid või tõrjuda IaaS-i tarnijate konkurentsi?

    4 — See pole nii, nagu oleks Fusioni sõit olnud sujuv. Kuigi see võib kiidelda muljetavaldava klientide nimekirjaga – näiteks siseministeerium, Heathrow lennujaam ja ITV –, on tal probleeme olnud. Tema maine okas on Birminghami linnavolikogu, mis eelmisel aastal paljastas oma võitlused Oracle ERP uuendusprojektiga, mida aasta lõpupoole nimetati volikogu palju avalikustatud finantsprobleemide võtmeteguriks. See ei aita Oracle'il palju kaasa aidata, kuigi avaliku sektori ERP-projektide probleemid ei piirdu ainult Oracle'iga.

    Herbert Forresterist ütles, et kuigi Oracle on "tõsiselt püüdnud pilve loomisele alates umbes 2011. aastast, siis nende jaoks, kes pole veel moderniseerinud, ei ole neil praegu eriline surve seda teha". Selles skooris on SAP-ist erinev tunne, kuid – nagu Herbert lisab – ei ole pilv paljude organisatsioonide jaoks tingimata peamine ostutegur.

    "Kaasaegsele SaaS-i ERP-le suunduvate klientide eesmärk on saada parem kasutajakogemus, paindlikum ja suurem innovatsioon, sealhulgas AI," ütles ta. Mitmel juhul puudub aluseks oleva pilve valik või valik on väga piiratud. Kuigi multicloud on IT-arhitektuurides silmapaistev teema, ei ole see üldiselt ERP-ostu teema.

    Tavaliselt näeme kliente, kes juurutavad ERP-i ühes pilves – või müüja pakutavas vaike-Saas-infrastruktuuris, kuna vahel pole valikut. Kulud on olulised, kuid suurem tegur on ROI [investeeringutasuvus], mitte ainult IT- ja süsteemikulud.

    ROI on siin võtmetähtsusega, eriti kui arvestada Oracle'i GenAI võimaluste kaasamist. Aga kas sellest piisab? Spinnakeri tugiteenuste tehnoloogiajuht Iain Saunderson pole nii kindel.

    "GenAI on suurepärane täiendus, kuid üldine tagasiside, mida me Fusioni kohta saame, on see, et see pole ikka veel parimaks ajaks valmis ning sellel puudub funktsionaalsus ja paindlikkus, mida enamik kliente ERP-s vajavad," ütles Saunderson. "Niisiis, kuigi kellad ja viled – nagu GenAI – on suurepärased lisamiseks, on kelladel ja viledel vähe väärtust, kui mootor ei tööta."

    Tegemist võib olla hobustega kursustel, kuid Oracle'i hiljutised võidud (Põhja-Carolina osariik, Riyadh Air ja Londoni börsigrupp) illustreerivad võib-olla Fusioni laialdast veetlust.

    https://www.computerweekly.com/news/366569832/Oracle-cloud-Generating-value-with-AI​​​
Töötlen...