Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

Nokia, A1 ja Microsoft pretendeerivad esikohale ettevõtte 5G serva pilvevõrgu lõikamise eest

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • Maku
    IT huviline
    • Apr 2023
    • 60

    Nokia, A1 ja Microsoft pretendeerivad esikohale ettevõtte 5G serva pilvevõrgu lõikamise eest



    Telco teeb koostööd IT-hiiglase ja sidetehnoloogia pakkujaga, et pakkuda võrgu viilutamise lahendust, mis on loodud turvaliste virtuaalse privaatvõrguteenuste pakkumiseks ettevõtetele, mis on integreeritud servapõhiste ettevõtte pilverakendustega 4G ja 5G võrkude kaudu.

    1 — Koostöös, mille eesmärk on avada uusi ärivõimalusi ja pakkuda äriklientidele uuenduslikke teenuseid, ning realiseerida 5G tehnoloogia täielikku potentsiaali, on operaator A1 Austria (A1) koostöös Nokiaga valmis saanud selle, mis tema väitel on valdkonna esimene 5G. serva pilvevõrgu viilutamise prooviversioon Microsoftiga.

    ・A1 on Austria juhtiv sideteenuse pakkuja, mis hõlmab umbes 5,1 miljonit mobiilside klienti ja 1,9 miljonit püsijuurdepääsuliini. Äärepilvevõrgu tükeldamisega usub A1, et suudab ettevõtte pilverakendusi tuua mobiilikasutajateni suure võimsusega, turvalise ja madala latentsusajaga võrgu kaudu.

    ・Prooviversioonis kasutati Nokia 5G serva viilutamise lahendust, mis on integreeritud Microsoft Azure'i hallatud servaarvutusega A1 reaalajas kommertsvõrgus Viinis, Austrias. Prooviversioon viidi läbi Azure'iga, mis toetab ettevõtte privaatseid ja avalikke rakendusi operaatori ja ettevõtte servas. Azure'i hallatav servaarvutus võeti kasutusele Viinis asuvas A1 andmekeskuses koos ühendusega Austria Azure'i piirkonnaga.

    ・5G serva pilvevõrgu viilutamislahendust saavad kasutada ettevõtted ja tööstusharud mitmesugustel kasutusjuhtudel, sealhulgas jaemüügis, meedias, kommunaalteenustes, tervishoius ja transpordis. Lahendus pakub mobiilioperaatoritele võimalust luua uusi tuluvooge. Prooviversiooni ajal demonstreeris A1 reaalajas HD-video voogesitust, edastades mitmest mobiilseadmest reaalajas kaameravooge, kasutades Multicasting.io voogesituse mobiiliplatvormi, mis töötab Azure edge'i infrastruktuuril.

    2 — Nokia lahendus võimaldas A1-l isoleerida oma avalikku Interneti- ja ettevõtteliiklust, hoides samal ajal kriitilise äriliikluse lokaalsena, kasutades 4G/5G tuumade läbimurdmist ettevõtte serva pilverakenduste jaoks. Võrgulõigud rakendati Devices-RAN-Transport-Core-Edge pilvrakendustes. 5G servade lõikamine täiustas ettevõtte kasutajakogemust madala latentsusajaga ja suure ribalaiusega kasutusjuhtudel, millel on kõrge võrgu jõudlus, kvaliteetne turvalisus ja hallatavus.

    ・Nokia lahendus pakkus ka viilutatud mobiilset lairiba VPN-i valitud ärivaldkondades, nagu ülikoolilinnak või linnakeskkond. Skaleeritav 5G Edge Slicing toetab mitut ettevõtte VPN-i juurutamist, kasutades sama 4G/5G võrku. Seda saab kasutada kõigi 4G/5G seadmetega, sealhulgas uute UE Route Selection Policy-toega mitmeosaliste nutitelefonidega erinevate rakenduste jaoks.

    ・A1 tegevjuht Marcus Grausam ütles katse lõpuleviimist kommenteerides: "Meil on hea meel, et saame juhtida tööstust Nokia ja Microsoft Azure'i servipilvevõrgu tükeldamise juurutamisel. See uuenduslik lahendus võimaldab A1-l pakkuda turvalisi, usaldusväärseid ja suure jõudlusega ettevõtte VPN-teenuseid, mis on integreeritud servapilverakendustega meie 4G/LTE ja 5G võrkude kaudu.

    ・Microsofti telekommunikatsiooni ja meedia asepresident Silvia Candiani lisas: „Meie koostöö A1 ja Nokiaga ning võrgulõikude juurutamine Microsoft Azure’i abil on tunnistus meie pühendumusest uuendustele. Ühenduvust uuesti määratledes pakume ka valdkonna liidritele, nagu A1 ja Nokia, võimalusi kasutada ettevõtete arendajate ja lahenduste pakkujate suurt Microsofti ökosüsteemi, et aidata kaasa uute monetiseerimispüüdlustele.

    Lisateavet võrgu viilutamise kohta:

    ・Ericsson, Qualcomm drive 5G eraldiseisvad eelised Ühendkuningriigis ja Soomes: juhtiv sidetehnoloogia pakkuja ja mobiiliplatvormi pakkuja tutvustab Euroopa peamistel territooriumidel projekte, mis näitavad diferentseeritud ühenduvust, mida võimaldab võrgu lõikamine 5G tuum- ja raadiojuurdepääsuvõrgu tehnoloogial.

    ・Samsung Electronics ja KDDI moodustavad ülemaailmse 5G võrgu viilutamise liidu: ülemaailmne elektroonika- ja sidetehnoloogia pakkuja sõlmib Jaapani juhtiva mobiilsideoperaatoriga lepingu, et luua liit, mis põhineb 5G infrastruktuuri põhiaspektil.

    ・5G võrgu tükeldamise väärtus küünib 19 miljardi dollarini, kuid kasv peatub: uuringud leiavad, et järgmise põlvkonna mobiiltelefonide palju oodatud ja üha enam uuritud aspekt on tabanud keerukust vastutuult, mis viib laienemise turu aeglustumiseni, mille väärtus läheneb 20 miljardile dollarile.

    ・ETSI käivitab OpenSlice'i rühma, et pakkuda mobiilsidevõrkude viilutamist teenusena: IKT arendamise, standardite ratifitseerimise ja testimise assotsiatsioon tutvustab mobiilsidevõrkude spetsiaalsete osade tarkvaraarendusrühma.​​


    https://www.computerweekly.com/news/366570038/Nokia-A1-Microsoft-claim-first-for-enterprise-5G-edge-cloud-network-slicing
Töötlen...