Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

Nokia tutvustab esimest OT-ga ühilduvat GenAI teenust ühendatud töötajatele

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • Maku
    IT huviline
    • Apr 2023
    • 60

    Nokia tutvustab esimest OT-ga ühilduvat GenAI teenust ühendatud töötajatele



    Kommunikatsioonitehnoloogia pakkuja ütleb, et temast on saanud esimene ettevõte, kes kohandab GenAI suure keelemudeli tehnoloogiat töökeskkondadesse.

    1 — Nokia on turule toonud GenAI operatsioonitehnoloogiaga (OT) ühilduvate tööriistade komplekti MX Workmate, et hõlbustada töötajate ja süsteemide vahelist suhtlust ning suurendada tõhusust, tootlikkust ja töötajate ohutust.

    ・Käivitamist silmas pidades ennustab ülemaailmne organisatsioonide konsultatsioonifirma Korn Ferry uuring 2030. aastaks kogu maailmas 85 miljoni kvalifitseeritud tehnikatöötaja puudujääki, mis võib potentsiaalselt kokku saada 8,5 miljardi dollari suuruse saamata jäänud tulu. Praegused GenAI suure keelemudeli (LLM) pakkumised ei vasta üldiselt rangetele OT-nõuetele, sealhulgas töökindluse, kättesaadavuse, turvalisuse ja andmete suveräänsusele.

    ・"Alates 2023. aastast on ettevõtete turg näidanud üles jätkuvat huvi generatiivse AI kasutuselevõtu vastu," ütles ABI Researchi vanemanalüütik Reece Hayden. “Tootjad ei erine; paljud soovivad investeerida lahendustesse, mis vähendavad kulusid või avavad uusi tuluvõimalusi.

    "Siiani on ranged töötehnoloogia nõuded tootmispõrandates kasutuselevõttu aeglustanud," ütles ta. Nokia MX Workmate on esimene tootmispõrandatele mõeldud GenAI lahendus, mis lahendab tõhusalt paljud neist väljakutsetest.

    ・MX Workmate pakub kontekstuaalselt asjakohast ja reaalajas teabevahetust ühendatud töötajate ja keeruliste OT-süsteemide vahel turvalisel ja usaldusväärsel viisil, kasutades loomulikku inimkeelt. ABI Research loodab, et see annab käegakatsutava aja kokkuhoiu töötajatele, kes pakuvad juurutajatele olulisi kulude optimeerimise ja ohutusvõimalusi.

    ・MX Workmate on põhimõtteliselt loodud selleks, et hõlbustada tööstustöötajatel masinatega suhtlemist, kohandades GenAI LLM-i tehnoloogiaid OT-keskkondadele ja genereerides reaalajas OT-andmetel põhinevat kontekstuaalset, inimlikku keelelist sisu. Selle eesmärk on võimaldada töötajatel mõista keerulisi masinaid ja saada reaalajas olekuteavet ning võimaldada tööstustel saavutada suurem paindlikkus, tootlikkus ja jätkusuutlikkus ning parandada töötajate ohutust.

    ・See ühendab ka kõik Nokia OT-ühilduva kohapealse servaarvutusteenuse MX Industrial Edge (MXIE) võimaldajad. See integreerib selliseid tehnikaid nagu AI hallutsinatsioonide kõrvaldamine paralleelsete LLM-ide käitamise ajal ja pakub API-sid, et suhelda rakendustega, mis pakuvad vajalikke OT-andmeid. Nokia Team Commsi abil saavad töötajad assistendilt päringuid teha ja see saadab ühendatud töötajatele reaalajas kontekstuaalset teavet, mis on pakitud sõnumitesse, mida on väidetavalt loomuliku inimkeele abil lihtne mõista.

    Lisateavet tööstus 4.0 kohta:

    ・Tööstus 4.0 kasutus küpseb tööstuslinnakutes: Nokia ja ABI Research teatavad uuringu tulemustest, mis toovad esile edusammud ja plaanid ettevõtte infrastruktuuri investeeringuteks mitmes võtmesektoris viimase aasta jooksul.

    ・AMRC North West esitleb tööstus 4.0 nutikat tehast, nutikate hoonete demonstratsiooni: Ühendkuningriigi ülikooli täiustatud tootmisuuringute keskus teatab asjade Interneti juurutamisest, mida toetab telco IoT.nxt haldusplatvormi esitlus, mis sisaldab vähese CO2-heitega nutikate hoonete demonstraatorit ja nutikat tehast.

    ・Tööstus 4.0 tootmise edukus sõltub inimeste võimaldamisest: Tööstus 4.0 edu nõuab eesliinitöötajatele vajalike digitaalsete tööriistade andmist.

    2 — Teenus integreerib ka tehisintellekti auditeerimisvõimalused, tagades OT-standarditest kinnipidamise, kasutades reaalajas teadmisi ja automatiseeritud, toetatud analüüsivõimalusi, et töövoogusid sujuvamaks muuta ja kulukaid vigu vältida.

    ・See uus inimeselt/masinalt suhtlus, mis kasutab loomuliku keele töötlemist, võib aidata tehase korrustel töötavatel töötajatel saada reaalajas teavet tootmise oleku, mahu ja kvaliteedi kohta ning soovitusi nende peamiste tulemusnäitajate parandamiseks.

    ・Reaalajas andmete hindamisel põhinevad varajased hoiatused võivad teenida ennetavaid hooldusvajadusi, et vältida suuri masinarikkeid, minimeerides seega seisakuid. Pidev riskihindamine tagab ka asjakohaste ohutusjuhiste kiire edastamise töötajatele hädaolukorras.

    "AI on tööstuse ümberkujundamise võtmeelement," ütles Nokia ettevõttelahenduste asepresident Stephan Litjens. „MX Workmate kasutab ära meie One platvormi kombineeritud eelised ärikriitilise traadita ühenduse loomiseks koos OT-ga ühilduva kohapealse arvutusservaga I4.0 rakenduste ja töötajate seadmete jaoks.

    ・MX Workmate Generative AI LLM-i võimalused muudavad OT-keskkonda, võimaldades tööstustel täiustada oma meeskondade oskusi tõhususe, tootlikkuse suurendamise ja IT/OT-toimingute täielikuks integreerimiseks. See on suurepärane võimalus ettevõtetele, kes soovivad oma digiteerimisstrateegiat edasi arendada ja seisavad silmitsi väljakutsetega, mis on tingitud tööjõu teadmiste puudujäägist.


    https://www.computerweekly.com/news/366569863/Nokia-intros-first-OT-compliant-GenAI-service-for-connected-workers
Töötlen...