Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

Hübriidne AI

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • Maku
    IT huviline
    • Apr 2023
    • 60

    Hübriidne AI



    1 — Hübriidne tehisintellekt

    ​Rääkisin hiljuti oma vana sõbra David Terrariga, kes juhib pilvetööstuse foorumit (CIF). Teemaks oli generatiivne AI ja pilvandmetöötlus ning kuidas need kaks on omavahel seotud.

    ​Kui David selle välja tõi, oli minu esimene mõte, et generatiivse AI ja pilve sünergia on üsna ilmne. Lõppude lõpuks sündisid sellised teenused nagu Chat GPT ja Claude AI vaieldamatult pilves. Kuid siis turgatas mu pähe teine ​​mõte: nagu pilv, on generatiivse AI tulevik paratamatult hübriidne.

    ​Ja kui hakkate niimoodi mõtlema, näitavad pilve kasutamise kogemused, et arhitektuuri, juurutusmudelite, hajutatud täitmise, integreerimise, standardite ja paljude muude asjade osas tuleb arvestada tohutul hulgal. Kui lisate erinevad äri-, vastavus- ja töökoormuse nõuded, saate keeruka tegurite ja sõltuvuste maatriksi, mis jällegi nagu pilv, on meiega pikas perspektiivis ja pidevalt muutuv.

    ​Näiteks olen saanud paljudelt IT-tarnijatelt infotunde, mis pakuvad erinevaid võimalusi kohalike ja eraettevõtte andmete kombineerimiseks üldiste pilvepõhiste suurte keelemudelite (LLM) kasutamisega. Selline hübriidne lähenemine tagab, et generatiivse tehisintellekti väljund peegeldab teie konkreetset ärikonteksti ja arusaamu, mitte ainult andmekogu, mille põhjal alusmudel algselt välja õpetati.

    ​Kuna olen uurinud erinevaid arhitektuure, mis seda võimaldavad, ja tegelevad muude nõuetega, on hübriidse tehisintellekti vältimatus ettevõtte kontekstis muutunud mulle üha selgemaks. On normaalne, et isegi üks rakendus kasutab mitut mudelit ja andmekogumit, mis on mõnikord jaotatud mitme pilve, andmekeskuste, lauaarvutite ja muude servaseadmete vahel.

    ​Kas generatiivse AI ja pilvandmetöötluse vahel on sünergia? Jah, aga ma läheksin sellest kaugemale ja ütleksin, et need kaks on omavahel tihedalt läbi põimunud.

    https://www.computerweekly.com/blog/...mics/Hybrid-AI
Töötlen...