Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

Nvidia tegevjuht näeb andmekeskuste üleminekut tehisintellekti genereerimise tehastele

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • Maku
    IT huviline
    • Apr 2023
    • 60

    Nvidia tegevjuht näeb andmekeskuste üleminekut tehisintellekti genereerimise tehastele



    Jensen Huang kasutas ettevõtte neljanda kvartali kasumit, et arutada Nvidia poolt kogetud kiirendatud andmekeskuste andmetöötluse tohutut kasvu.

    1 — Nvidia andmekeskuste äri on ühe aasta jooksul kasvanud 409%. Ettevõtte tegevjuht Jensen Huang taandab seda sellele, mida ta peab andmekeskuste juhtimise nihkeks.


    ・28. jaanuaril 2024 lõppenud kvartali tulude küsimise ajal rääkis Huang andmekeskuste üleminekust üldotstarbeliselt andmetöötluselt kiirendatud andmetöötlusele. Seeking Alpha postitatud tulukõne ärakirja järgi usub Huang, et üldotstarbeline andmetöötlus hakkab otsa saama.

    ・"Te saate aru CSP-de [pilveteenuse pakkujate] ja paljude andmekeskuste, sealhulgas meie oma, põhjal, mis pikendavad amortisatsiooni neljalt aastalt kuuele," ütles ta. "Pole mingit põhjust värskendada rohkemate CPU-dega, kui te ei saa läbilaskevõimet põhimõtteliselt ja dramaatiliselt suurendada nagu varem."

    ・Huang ütles, et ainult üldotstarbelise andmetöötluse abil ei ole enam võimalik paremat läbilaskevõimet säilitada. Ta väitis, et kiirendatud andmetöötlus võimaldab andmekeskuste operaatoritel parandada energiatõhusust ja andmetöötluse kulusid 20-1 korda.

    ・Huang ütles, et generatiivne tehisintellekt (GenAI) on andmekeskuses uus rakendus. "See võimaldab uut viisi tarkvara tegemiseks. Luuakse uut tüüpi tarkvara. See on uus arvutusviis. Traditsioonilise üldotstarbelise andmetöötluse abil ei saa generatiivset AI-d teha. Peate seda kiirendama.

    ・„Esimest korda ei ole andmekeskus ainult andmete arvutamine ja andmete salvestamine ning ettevõtte töötajate teenindamine. Meil on nüüd uut tüüpi andmekeskus, mis on seotud AI genereerimisega – tehisintellekti genereerimise tehas.

    ・"Meil on nüüd uut tüüpi andmekeskus, mis on seotud AI genereerimisega – AI põlvkonna tehas"
    Jensen Huang, Nvidia Huangi sõnul kasvab nõudlus kiirendatud andmetöötluse järele erinevates tööstusharudes. „Meie andmekeskuse platvormi toidavad üha mitmekesisemad draiverid – nõudlus andmetöötluse, koolituste ja järelduste järele nii suurte pilveteenuse pakkujate ja GPU-le spetsialiseerunud pakkujate kui ka ettevõtete tarkvara ja tarbijate Interneti-ettevõtete poolt. Vertikaalsed tööstused – eesotsas autode, finantsteenuste ja tervishoiuga – on nüüd mitme miljardi dollari tasemel.

    2 — Ettevõtte kasvuvõimaluste hulgas on Nvidia AI Enterprise, tarkvaraplatvorm kiirendatud andmetöötluseks, kasutades graafikaprotsessoreid (GPU-sid). Huangi sõnul maksab see 4500 dollarit aastas GPU kohta ja prognooside kohaselt teenib see igal aastal 1 miljard dollarit tulu.

    ・"Ma arvan, et kõik maailma ettevõtted, kõik tarkvaraettevõtted, mis juurutavad tarkvara kõigis pilvedes ja privaatpilvedes ning kohapeal, töötavad Nvidia AI Enterprise'is," ütles ta.

    ・Huang väitis, et ettevõtetel puuduvad piisavalt suured insenerimeeskonnad, et nad suudaksid oma tarkvaravirnu hooldada ja optimeerida avalikes pilvedes, privaatpilvedes ja kohapealsetes andmekeskustes töötamiseks. "Me hakkame haldama, optimeerima, paika panema, häälestama ja installima baasi optimeerima kõigi nende tarkvaravirnade jaoks. Ja paneme need oma virna konteinerisse. Nvidia AI Enterprise on nagu tehisintellekti operatsioonisüsteem,” lisas ta.

    ・Neljanda kvartali avaldus näitas, et Nvidia kasvatas oma äritegevust ühe kvartaliga 22% võrra 22 miljardi dollarini, mis on 265% rohkem kui aasta tagasi. 2024. aasta eelarve kohta teatas Nvidia tuludest 60,9 miljardit dollarit, mis tähendab 126% kasvu.

    ・Kvartalitulemusi kommenteerides ütles Nvidia finantsjuht Colette Kress, et tema andmekeskuste äritegevuse 409%line kasv tulenes Nvidia Hopperi GPU-arvutiplatvormi suurematest tarnetest, mida kasutatakse koolituseks ja suurte keelemudelite järelduste tegemiseks. mootorid ja GenAI rakendused. InfiniBand, selle kiire ühendus, aitas kaasa ka andmekeskuste äritegevuse kasvule.

    ・"Neljandas kvartalis moodustasid suured pilveteenuse pakkujad enam kui poole meie andmekeskuse tulust, toetades nii sisemisi töökoormust kui ka väliskliente," ütles ta avalduses. "Tugevat nõudlust ajendasid ettevõtte tarkvara ja tarbijatele mõeldud Interneti-rakendused ning mitmed tööstusharud, sealhulgas autotööstus, finantsteenused ja tervishoid."

    ・USA ekspordipiirangute tõttu langes andmekeskuste GPU-de müük Hiinas märkimisväärselt, lisas Kress.


    https://www.computerweekly.com/news/...tion-factories
Töötlen...