Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

Toshiba ja Orange testivad traditsioonilises võrgus kvantkrüptimist

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • Maku
    IT huviline
    • Apr 2023
    • 60

    Toshiba ja Orange testivad traditsioonilises võrgus kvantkrüptimist



    Teadlased kasutasid QKD-d 184 km pikkuses fiiberoptilises võrgus, et näidata, kuidas seda tehnoloogiat saab kasutada võrkude kuluefektiivseks kaitsmiseks.

    1 — Toshiba ja Orange on läbi viinud katse, et testida kvantohutut võrku, mida saaks rakendada olemasolevates fiiberoptilistes võrkudes.

    ・Kaks ettevõtet teatasid, et nad on läbi viinud üksikasjalikud edukad hinnangud, mis võimaldasid kvantvõtmejaotust (QKD), mis eksisteerib koos tavapäraste tiheda lainepikkusjaotusega multipleksimise (DWDM) andmesignaalidega. Samuti näitasid nad 400 Gbps kvantturvalist andmeedastust QKD-krüptimisega 184 km pikkuse kiudoptilise lingi kaudu.

    ・Toshiba ja Orange'i sõnul kordasid laborihinnangud praegu kasutatavaid võrguarhitektuure, andmeedastus- ja multipleksimisskeeme ning näitasid, et tänapäeva võrke ja andmeid saab hõlpsasti ja praktiliselt kaitsta kvantarvutite rünnakute eest.

    ・QKD kasutab turvavõtmete loomiseks kasutatavate kvantbittide genereerimiseks ja levitamiseks valguse kvantomadusi. See pakub kaitset peamiste vargusohtude eest.

    ・Kaks ettevõtet ütlesid, et käimasolevad hindamised, mis algasid selle aasta alguses, näitavad, et QKD-turvalised signaalid võivad eksisteerida samaaegselt klassikalise andmeedastusega samas kiudvõrgus ja näitavad, kuidas QKD-tehnoloogiat saab kasutada tänapäevastes olemasolevates kiudoptilistes võrkudes koos olemasolevate klassikaliste andmeteenustega. QKD kasutamine olemasolevates QKD-edastusega kiudvõrkudes võimaldab Toshiba ja Orange'i andmetel märkimisväärset kulude kokkuhoidu ja suuremat kasutuselevõtukiirust, kuna see eemaldab vajaduse kasutada QKD-edastuseks spetsiaalseid kiude.

    ・Pärast selle hindamiste esimese etapi edukust ütlesid Toshiba ja Orange, et nad viisid läbi täiendavaid katseid, mille eesmärk oli hinnata QKD juurutamist keerukamas arhitektuuris, mis jäljendab praegusi kiudvõrgu kasutuselevõttu. Nad ütlesid, et teadlased lõid 184 km pikkuse võrgu, mis koosneb kolmest QKD lingist, mis on paigutatud standardse ühemoodilise kiudoptilise osadesse, ja kahest usaldusväärsest sõlmest, mis esindavad tüüpilist metroopõhist kiudvõrku.

    ・Iga 184 km pikkuse kolme lüliga QKD võrgu osa oli varustatud Toshiba kaubanduslike QKD-süsteemidega, 100 Gbps lisajõe kvantturvalise krüpteeritud andmeedastusega, mis oli kapseldatud 400 Gbps kanalisse, mis peegeldab kommertstingimustes tavaliselt kasutatavaid edastuskiirusi.

    2 — Hindamise osana testisid Toshiba ja Orange kahte erinevat tüüpi QKD-tehnoloogiat täissüsteemis. Kahel 67 km pikkusel lõigul kasutati Toshiba pikamaa-QKD-tehnoloogiat, mis kasutab kahte kiudu nii kvant- kui ka klassikaliste signaalide edastamiseks, samas kui ühes 50 km pikkuses osas kasutati Toshiba Multiplexed (MU) QKD-tehnoloogiat, millel kvantkanal levib koos andmekanalitega.

    ・Laurent Leboucher, grupi tehnoloogiajuht ja Orange Innovation Networksi vanem asepresident, ütles: "Meie viimane töö näitab, et kvantvõtmejaotust saab integreerida olemasolevatesse piirkondlikesse võrguinfrastruktuuridesse, mis tähistab olulist edasiminekut kvantturvalise side vallas. Koostöö Toshibaga oli oluline näitamaks, et sellised uuendused võivad meie klientidele kasu tuua.

    ・Eelmisel aastal liitus HSBC BT ja Toshiba kaubandusliku kvantturvalise metroovõrguga, ühendades oma ülemaailmse peakorteri Canary Wharfis ja andmekeskuse Berkshire'is. Kvantturvalise edastuse test hõlmas andmete saatmist fiiberoptiliste kaablite kaudu selle ülemaailmse peakorteri Canary Wharfis ja andmekeskuse vahel.


    https://www.computerweekly.com/news/...tional-network
Töötlen...