Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

Siseministeerium sõlmib Frontexiga tehnoloogia- ja andmete jagamise lepingu

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • Maku
    IT huviline
    • Apr 2023
    • 60

    Siseministeerium sõlmib Frontexiga tehnoloogia- ja andmete jagamise lepingu



    Ühendkuningriigi tehing EL-i piiriagentuuriga on mõeldud operatiivkoostöö parandamiseks ning laiendab Briti ametivõimude juurdepääsu tehnoloogiale ja andmetele, mida saab kasutada La Manche'i väikeste paatide ületamiste vähendamiseks.

    1 — Siseministeerium sõlmis andmete jagamise ja tehnoloogiaalase koostöö lepingu Euroopa Liidu (EL) piiriagentuuriga Frontex, et piirata La Manche'i väina ületavaid väikelaevu.

    ・23. veebruaril allkirjastatud siseministeerium teatas, et töökorraldus tõhustab mõlema poole operatiivset reageerimist ebaseaduslikule rändele, võimaldades paremat luureandmete ja teabe jagamist, samuti koostööd selliste tehnoloogiate nagu droonid ja õhuseire alal teadus- ja arendustegevuse alal. .

    ・Leping võimaldab ka tõhustada operatiiv- ja tehnilist koostööd, mis hõlmab parimate tavade jagamist ja koolitust. Lühiajalises perspektiivis võib siseministeerium öelda, et see võib hõlmata tööd rändevoogude analüüsimiseks kogu Euroopas ja võitluses dokumendipettustega.

    ・Telegraph teatas, et tehing võimaldab ka piirijõudude ohvitseridel pääseda ligi migrantide liikumise luureandmetele kogu Euroopas, andes Ühendkuningriigi võimudele silmad kogu bloki välispiiride üle.

    ・"Sellel valitsusel on plaan murda salakaubaveojõukude mudel, lõpetada meie varjupaigasüsteemi kuritarvitamine ja peatada paadid," ütles siseminister James Cleverly. “Plaan töötab, ületused kolmandiku võrra väiksemaks – aga me peame minema kaugemale.

    ・„Organiseeritud immigratsioonikuritegevus ja inimeste smugeldamine on globaalsed väljakutsed, mis nõuavad ühiseid lahendusi ja ambitsioone. Meie märkimisväärne töökokkulepe Ühendkuningriigi ja Frontexi vahel on järjekordne oluline samm ebaseadusliku rändega võitlemisel, meie piiride kindlustamisel ja paatide peatamisel.

    ・Nutikas selgitas BBC Radio 4 saatele Today, et leping ei sisalda sätteid migrantide tagasisaatmise kohta teistesse riikidesse, lisades, et valitsus kavatseb pärast 2022. aasta detsembris Albaaniaga sõlmitud lepingut sõlmida eraldi tagasisaatmislepingud rohkemate riikidega.

    2 — Kanaliületused

    ・2022. aastal ületas kanali väikelaevadega kokku 45 755 inimest (suurim arv alates 2018. aasta andmete kogumisest), kuid 2023. aastal langes see 29 437-ni.

    ・Parlamendi uuringud näitavad, et kuigi väikelaevade ülesõit moodustas aastatel 2018–2022 ligikaudu kolmandiku varjupaigataotluste koguarvust, moodustasid varjupaigataotlejad ja pagulased – sealhulgas need, kes saabuvad Ühendkuningriiki valitsuse Ukraina ja Afganistani asundusskeemide kaudu – vaid 21% kogu sisserändest. Ühendkuningriigis kuni 2022. aastani.

    ・Väikeste paatidega ülesõitjatest taotleb 90% asüüli vahetult pärast Ühendkuningriiki jõudmist, pikema perioodi jooksul ulatub see arv 99%-ni.

    ・Pärast töökokkuleppe allkirjastamist peavad Frontex ja siseministeerium täiendavaid arutelusid, et leppida kokku üksikasjalikud koostöö- ja operatiivplaanid oma ühistegevuseks lähikuudel ja pärast seda.

    ・"Töökorraldus on äärmiselt kasulik vahend Frontexi ja partnerriikide ametiasutuste koostööks ebaseadusliku rände ja piiriüleste kuritegude, sealhulgas rändajate smugeldamise vastu võitlemisega seotud võtmevaldkondades," ütles Euroopa Komisjoni siseasjade volinik Ylva Johansson.

    ・„Mul on hea meel, et Ühendkuningriigiga sõlmitakse uus kokkulepe, mis tagab tõhusa, jätkusuutliku ning rahvusvaheliste standardite ja EL väärtustega kooskõlas oleva integreeritud piirihalduse. Ootan huviga töökorralduse allkirjastamist.

    3 — Siseministeeriumi leping Frontexiga põhineb 2023. aasta märtsis Prantsusmaa valitsusega sõlmitud eraldi lepingul, mille eesmärk oli ka parandada luureandmete jagamist ja võtta piiride jälgimiseks kasutusele rohkem seiretehnoloogiaid, nagu droonid. Selle tehingu osana asutasid Prantsuse ametivõimud uue alalise politseiüksuse, et juhtida koostööd ja koordineerida reageerimist oma Briti kolleegidega.

    ・Ühendkuningriigi valitsus on varem ja korduvalt võtnud endale kohustuse muuta väikestel paatidel kanaliületused elujõuetuks, mida ta on teinud osaliselt, tehes piiriasutustele kättesaadavaks mitmesugused seirevõimalused.

    ・Ühendkuningriigi niigi ulatuslikud seirevõimalused La Manche'is – vaid 21 miili pikkune veelõik – hõlmavad mehitamata õhusõidukite kasutamist; mehitatud õhusõidukid, nagu lennukid või helikopterid; tehisintellekti jõul töötavad satelliidid; ja mitmesuguseid andureid ja radareid.

    ・Neid tehnoloogiaid ja nende poolt toodetud andmeid reklaamitakse sageli kui võimalust jälgida rändajate väina ületamist ja nende vastu võidelda.

    ・Advokaadid, inimõiguste rühmitused ja migrantide tugiorganisatsioonid ütlesid varem väljaandele Computer Weekly, et kuigi need tehnoloogiad on võimelised kaitsma inimeste elusid, kui neid teisiti kasutatakse, kasutatakse neid praegu selge eesmärgiga takistada migrante piiriületamast või aidata karistada neid, kes seda teevad. .

    ・"Me teame, et riigil on võime takistada inimeste merre uppumist – tehnoloogia on objektiiv, mille kaudu mõista võimu ühiskonnas ja mitte kusagil pole see selgem kui immigratsioonis ja piiride jõustamises," ütles Petra Molnar. Refugee Law Lab, uurimis- ja propageerimisrühm, mis uurib uute tehnoloogiate mõju pagulastele. "See ei seisne selles, et te ei tea, mis toimub, vaid see on tahtlike valikute tegemine piiride teravdamiseks ja inimeste tuleku raskendamiseks."

    ・Praegused immigratsioonieeskirjad ei paku turvalisi ega seaduslikke teid, et keegi saaks Ühendkuningriiki varjupaika taotlema tulla. Kuigi inimestel on võimalik taotleda asüüli Ühendkuningriigi seest, on siseministeerium selgelt väljendanud, et ei arvesta välismaalt esitatud taotlusi.


    https://www.computerweekly.com/news/...l-with-Frontex​​​
Töötlen...