Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

TechUK hoiatab, et andmekeskuste op. valitsusele saada volitused soojuse taaskasutamise jõustamiseks

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • Maku
    IT huviline
    • Apr 2023
    • 60

    TechUK hoiatab, et andmekeskuste op. valitsusele saada volitused soojuse taaskasutamise jõustamiseks



    Ühendkuningriigi tehnoloogiakaubanduse asutus avaldab aruande väljakutsete kohta, millega andmekeskuste operaatorid võivad silmitsi seista, kui valitsus saab volitused, mis nõuavad neilt soojuse taaskasutamise skeemidega liitumist.

    1 — Ühendkuningriigi andmekeskuste operaatorid peavad valmistuma võimaluseks, et Ühendkuningriigi valitsus saaks endale volitused, mis võivad nõuda, et nad ühendaksid oma rajatised kaugküttevõrkudega, hoiatas TechUK.

    ・Ühendkuningriigi tehnoloogiakaubanduse asutus esitas väite oma 25-leheküljelises aruandes Soojenemine tõhususe saavutamiseks: Andmekeskuste soojusekspordi võimalike eeliste ja lõkse mõistmine Ühendkuningriigi aruandes, milles kirjeldatakse üksikasjalikult väljakutseid, millega operaatorid võivad oma rajatiste soojust taaskasutada ja eksportida. toota.

    ・Andmekeskuste soojuse taaskasutamine on kontseptsioon, mis on mõnes riigis rohkem levima hakanud kui teistes, eriti Põhjamaades, kuid Ühendkuningriik on selle idee omaksvõtmises oma Euroopa kolleegidest maha jäänud, kuid valitsus soovib seda muuta.

    ・Siinkohal kirjeldatakse aruandes seadusandlikke muudatusi, mille Ühendkuningriigi valitsus võttis 2023. aasta oktoobris kasutusele 2023. aasta energiaseaduse kaudu, et sillutada teed soojusvõrgu tsoneerimiseks Inglismaal. Sellele järgnes kuu aega hiljem energiajulgeoleku ministeerium ja Net-Zero 65 miljoni naela suurune rahastamiskohustus keskkonnasõbralike kütteprojektide jaoks, mille eesmärk oli andmekeskuse soojuse taaskasutamine kodude soojendamiseks.

    ・Lisaks avaldas valitsus 2023. aasta detsembris konsultatsioonidokumendi soojusvõrkude tsoneerimise kohta, milles kirjeldatakse andmekeskusi kui „soojusallikate omanikke, kes on võimelised soojust soojusvõrkudesse müüma”.

    ・Nendel põhjustel ütles TechUK, et sektor peab valmistuma võimalusega, et valitsus võib sundida neid osalema soojuse taaskasutamise skeemides, arvestades, et see probleem praegu pälvib.

    ・"Kuigi teatud üksikasjad ootavad täpsustamist, on selge märk sellest, et valitsusel võivad peagi olla volitused nõuda andmekeskustelt soojusvõrkudega ühendamist," seisis TechUKi raportis. "Erinevate algatuste arenedes eeldame, et regulatsioon kehtestatakse seaduses 2025. aastal." Ja kui see peaks juhtuma, on TechUK tuvastanud mitmeid väljakutseid, mis võivad muuta selle sektori jaoks keeruliseks ülesandeks järgida.

    ・Näiteks kirjeldatakse aruandes üksikasjalikult mõju, mida hooajalised temperatuurimuutused võivad avaldada andmekeskuse heitsoojuse nõudlusele, ning praktilisi ja infrastruktuuriga seotud kaalutlusi selle kohta, kes on selle soojuse saajad ja kuidas seda neile tarnitakse.

    ・Muud aruandes käsitletavad valdkonnad hõlmavad andmekeskuste projekteerimise väljakutseid, millega operaatorid silmitsi seisavad, eriti need, kellel on olemasolevad töökohad, mis ei ole kunagi olnud varustatud nende soojuse taaskasutamiseks, ja seda, kuidas hõivatuse tase võib takistada seda, kui palju kogu soojust on saadaval. taaskasuta.

    ・"Andmekeskuste jääksoojuse taaskasutamise otstarbekus sõltub oluliselt esialgsetest planeerimis- ja disainivalikutest, kuna hiljem on muudatusi keeruline teha," seisab aruandes. "Paratamatult võivad mõned olemasolevad andmekeskused leida end välistingimustes tehtud otsuste tõttu soojusvõrkudega ühenduse loomisel silmitsi oluliste takistustega.

    ・"Seetõttu on hädavajalik, et mis tahes jääksoojuse nõuded ei oleks olemasolevate objektide jaoks kohustuslikud. Valitsus peaks andma andmekeskustele ka mõistliku teostusaega, andes aega selliste disainilahenduste väljatöötamiseks, mis integreeruvad sujuvalt soojusvõrkudega ja hõlbustavad jääksoojuse tõhusat suunamist.

    2 — TechUKi andmekeskuste juht Luisa Cardani ütles, et serveriparkide toodetud soojuse taaskasutamisel on palju eeliseid, kuid kontseptsiooni edukas ja ulatuslik elluviimine nõuab veidi tööd.

    ・"Andmekeskuste soojuse kasutamine kaugküttevõrkudes Ühendkuningriigis on märkimisväärne lubadus, eriti jätkusuutlikkuse ja ettevõtte sotsiaalse vastutuse seisukohast," ütles ta. „Ringmajanduse mudeli kasutamisel saavad andmekeskused ülejääksoojuse ümber suunata kohalikesse võrkudesse, optimeerides ressursside kasutamist.

    ・„Andmekeskuse soojuse edukaks integreerimiseks kaugküttevõrkudesse on eelseisvate väljakutsetega tegelemine hädavajalik. Sidusrühmad peavad tegema koostööd, et tagada pikaajaline elujõulisus ja vastavus jätkusuutlikkuse eesmärkidele.


    https://www.computerweekly.com/news/...rce-heat-reuse
Töötlen...