Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

5G, IoT rändlusliiklus kasvab 2023. aastal

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • Maku
    IT huviline
    • Apr 2023
    • 60

    5G, IoT rändlusliiklus kasvab 2023. aastal



    Rahvusvahelise side võimaldaja andmed näitavad tarbija- ja asjade Interneti-seadmete 5G mitteeraldiseva rändluse 156% kasvu aastaga võrreldes.

    1 — Rahvusvahelise side võimaldaja BICSi andmed on näidanud, et tarbija- ja asjade interneti (IoT) seadmetes on mitteeraldisevate 5G-rändurite arv aasta-aastalt kasvanud 156% võrra.

    ・BICS leidis, et kuigi asjade internet on alles noorukieas, on 5G-ühendust kasutavate masinrändurite arvu kasv julgustav märk sellest, et tööstus on lõpuks hoogustumas.

    ・Andmed näitasid, et 2023. aastal ilmus umbes 176 miljonit 5G rändlust, võrreldes 68 miljoniga 2022. aastal.

    ・Kõigis 2023. aastal analüüsitud mobiilitehnoloogiates – sealhulgas 3G, 4G ja 5G – kasvas rändlejate poolt kasutatavate tarbijaseadmete, nagu nutitelefonid, tahvelarvutid ja nutikellad, arv aastas 37%, 608 miljonilt 817 miljonile.

    ・BICS lisas, et sellised andmed ühtivad ÜRO turismi uuringutega, mis näitavad, et rahvusvaheline turism on teel 2024. aastal pandeemiaeelsele tasemele naasmiseks.

    ・BICS-i uuring näitas, et 5G-ühendust kasutavate tarbijate ja asjade Interneti rändlejate vahelise lõhe uurimine näitas, et tarbijarändlejate arv kasvas 15%.

    ・Ta lisas, et teiste uuringutega jälgitud 5G-rändurite arvu järsk tõus näitab andmeside-rändlustegevuse hüppelist kasvu ja 5G-rändlusteenuste hoogu.

    ・Ta tsiteeris Kaleido Intelligence'i uuringut, mille kohaselt ületab mitteeraldisevate 5G rändurite arv 2024. aastal 100 miljonit ning üldine tarbijate ja asjade Interneti rändluse andmekasutus kasvab 36%, kokku 5000 petabaidini. BICS-i andmed näitasid ka 5G-ühenduste kaudu rändlevate asjade Interneti-seadmete arvu järsemat 277% kasvu. Isegi 5G-seadmete tüüpide valik kasvab – 2023. aastal 47% rohkem kui aasta varem.

    ・"Tootjad on meile rääkinud olulistest väljakutsetest, mis neil on olnud 5G rändlusega ühilduvate asjade Interneti-seadmete ehitamisel," ütles BICS-i telekommunikatsioonilahenduste juht Ann Heyse.

    ・"See on põhjus, miks enamik võrkudes nähtud rändlusseadmeid on ajalooliselt olnud tavatelefonid," ütles ta. „Kuigi asjade internet on alles noorukieas, on 5G-ühendust kasutavate masinrändurite arvu kasv tõesti julgustav märk sellest, et tööstus on lõpuks ometi tempot kiirendamas.

    ・"Me teame Kaleido enda uuringutest, et asjade Interneti rändlusest saadav tulu kasvab 2024. aastal 79% võrreldes 2019. aasta eelse tasemega," ütles Heyse. "Suur osa sellest tuleneb paljudest suurepärastest partnerlustest suurte ja väikeste mängijate vahel, et aidata levitada IoT-seadmeid järgmise põlvkonna kasutusjuhtudeks."

    ・BICS-i tuluhaldur Mikael Schachne ütles: „Kuigi 5G kasutuselevõtt on olnud aeglasem, näitab meie võrkudes täheldatav tõus, et mitteeraldi 5G on nüüd tõeliselt jõudsalt ja hoogu kogumas.

    ・"Need numbrid on mõistlikud, arvestades, et 5G rändlus on nüüd saadaval enam kui 60 riigis üle maailma, kuigi on oluline meeles pidada, et tegemist on 4G-tehnoloogiaga ankurdatud mitteiseseisva liiklusega," ütles ta. "5G täieliku potentsiaali vabastamine tuleneb suuremast investeeringust eraldiseisvasse 5G-sse."


    https://www.computerweekly.com/news/...-soars-in-2023​​
Töötlen...