Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

Microsofti president kohustub kasutama Azure'i avatud AI-platvormi

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • Maku
    IT huviline
    • Apr 2023
    • 60

    Microsofti president kohustub kasutama Azure'i avatud AI-platvormi



    Brad Smith tutvustab Microsofti ambitsioone muuta Azure'ist parim platvorm tehisintellekti põhimudelite majutamiseks ning tehisintellekti rakenduste koolitamiseks ja käitamiseks.

    1 — Microsofti president Brad Smith on postitanud ajaveebi, milles kirjeldatakse, kuidas ettevõte kavatseb toetada tarkvaraarendajaid tehisintellekti (AI) loomisel. Tema käsitletud valdkondade hulka kuulus avatud rakendusliideste (API) pakkumine Azure'is hostitavatele AI-mudelitele ja kohustus kasutada Microsofti AI-mudelite koolitamisel ainult avalikke andmeid.

    ・Üldine eesmärk on säilitada Microsoft Azure avatud platvormina AI tarkvara levitamiseks ja juurutamiseks.

    ・"Oleme pühendunud tehisintellekti innovatsiooni võimaldamisele ja konkurentsi soodustamisele, muutes meie pilvandmetöötluse ja tehisintellekti infrastruktuuri, platvormid, tööriistad ja teenused laialdaselt kättesaadavaks ja kättesaadavaks tarkvaraarendajatele üle kogu maailma," ütles Smith ja lisas, et Microsofti eesmärk on muuta Azure Parim koht arendajatele tehisintellekti mudelite koolitamiseks, ehitamiseks ja juurutamiseks ning nende mudelite ohutuks ja turvaliseks kasutamiseks rakendustes.

    ・Ettevõtte edaspidiste plaanide hulgas on laiendada oma tehisintellekti kiirenduse riistvara võimalusi Azure'is, et võimaldada koolitada ja juurutada rohkem alusmudeleid, nii patenteeritud kui ka avatud lähtekoodiga.

    ・Ta teatas, et Prantsuse tehisintellekti idufirma Mistral AI kasutab oma esmaklassiliste mudelite jaoks Microsofti tehisintellekti infrastruktuuri, mis on klientidele saadaval Microsofti mudelite teenusena (MaaS) kaudu Microsoft Azure'is. Mistral AI väidab, et selle alusmudel on matemaatika ja kodeerimise parima jõudlusega mudel ning on tervet mõistust ja arutlusvõimet mõõtvates võrdlusalustes GPT-4 järel teisel kohal.

    ・MaaS võimaldab mudelite arendajatel oma tehisintellekti mudeleid avaldada ja raha teenida. "Tehtimismudelite haldamiseks ühtse platvormi pakkumisega püüame vähendada AI mudeli arendamise takistusi ja kulusid kogu maailmas nii avatud lähtekoodiga kui ka patenteeritud arenduse jaoks," ütles Smith.

    ・Microsoft majutab 1600 avatud lähtekoodiga ja patenteeritud mudelit ettevõtetelt ja organisatsioonidelt, nagu Meta, Nvidia, Deci ja Hugging Face. Kavas on ka Cohere ja G42 mudelid. "Oleme pühendunud seda tüüpi täiendavate mudelite toe laiendamisele eelseisvatel kuudel ja aastatel," lisas ta. "Oleme pühendunud pidevatele ja uuenduslikele sammudele, et muuta meie hostitud AI mudelid ja meie loodud arendustööriistad laialdaselt kättesaadavaks tehisintellekti tarkvararakenduste arendajatele kogu maailmas viisil, mis on kooskõlas vastutustundlike AI põhimõtetega."

    2 — Samuti soovib Microsoft toetada arendajaid kohandatud tehisintellekti tarkvara loomisel, võimaldades neil olemasolevaid mudeleid oma unikaalsete andmekogumite ja konkreetsete vajaduste ja stsenaariumide alusel viimistleda. "Azure'i masinõppe abil saavad arendajad hõlpsasti juurde pääseda nüüdisaegsetele eelkoolitatud mudelitele ning kohandada neid oma andmete ja parameetritega," ütles Smith.

    ・Ta väitis, et Microsofti lähenemine demokratiseerib kiiresti tehisintellekti ning aitab edendada innovatsiooni- ja koostöökultuuri arendajate vahel. „Oleme pühendunud tehisintellekti arendajate kogukonna toetamisele, tehes oma tehisintellekti tööriistad ja ressursid GitHubis kättesaadavaks, andes arendajatele juurdepääsu tehisintellekti arendamise uusimatele uuendustele ja parimatele tavadele, samuti võimaluse teha koostööd teiste arendajatega ja anda oma panus avatud allikakogukond,” ütles Smith.

    ・Ta ütles, et Microsoft tagab, et AI mudelid, mida ettevõte Azure'is hostib, sealhulgas Microsoft Azure OpenAI API teenus, on kõigile juurdepääsetavad avalike API-de kaudu, lisades, et Microsoft avaldab oma veebisaidil dokumentatsiooni, et näidata arendajatele, kuidas nad saavad neid API-sid ja nende aluseks olevaid mudeleid kasutada. Smith ütles, et see võimaldab igal rakendusel, olenemata sellest, kas see on ehitatud ja juurutatud Azure'is või muudes privaatsetes ja avalikes pilvedes, kasutada neid API-sid ja pääseda juurde nende aluseks olevatele mudelitele.

    ・Intellektuaalomandi ja andmekaitse vaatenurgast ütles ta: "Austame arendajate vajadusi, tagades, et me ei kasuta Microsoft Azure'is arendajate tehisintellekti mudelite koolitusel, ehitamisel, juurutamisel või kasutamisel mitteavalikku teavet ega andmeid. konkureerida nende mudelitega."

    ・Smith rõhutas, et usaldus on Microsoft Azure'i edu kesksel kohal. "Me loome selle usalduse, teenides tehisintellekti arendajate ja klientide huve, kes valivad Microsoft Azure'i alusmudelite koolitamiseks, ehitamiseks ja juurutamiseks," ütles ta. "Praktikas tähendab see ka seda, et väldime arendajate tehisintellekti mudelite väljaõppe, ehitamise, juurutamise või kasutamise mitteavaliku teabe või andmete kasutamist nendega konkureerimiseks."


    https://www.computerweekly.com/news/...latform-for-AI​​
Töötlen...