Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

Ülemaailmsed telekommunikatsioonifirmad töötavad suurte keelemudelite kallal

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • Maku
    IT huviline
    • Apr 2023
    • 60

    Ülemaailmsed telekommunikatsioonifirmad töötavad suurte keelemudelite kallal



    Ülemaailmne Telco AI Alliance, mis hõlmab Aasia, Euroopa ja Lähis-Ida telcosid, moodustab ühisettevõtte, et ehitada mitmekeelseid LLM-e, mis on rohkem kohandatud telekommunikatsioonivaldkonnale.

    1 — Rühm Aasia, Euroopa ja Lähis-Ida telcosid kavatseb luua mitmekeelseid suuri keelemudeleid (LLM), mis vastavad telekommunikatsioonispetsiifilistele vajadustele, et edendada generatiivse AI (GenAI) kasutuselevõttu nende ettevõtetes.

    ・Sel eesmärgil loovad Lõuna-Korea SK Telecom, Saksamaa Deutsche Telekom, Emirates' e& Group, Singapuri Singtel ja Jaapani SoftBank – Global Telco AI Alliance’i (GTAA) liikmed – ühisettevõtte selle aasta lõpus, et arendada LLM-e, mis kasutada digiassistentide ja vestlusrobotite toiteks.

    ・Lisaks sellele, et domeenispetsiifilised LLM-id on telco domeeniga paremini häälestatud ja kavatsusi paremini mõistvad, optimeeritakse need keelte jaoks, sealhulgas korea, inglise, saksa, araabia ja jaapani keel. Jõupingutusi laiendatakse ka teistele keeltele, näiteks Bahasa Indonesia, et LLM-e saaks kasutada ka Kagu-Aasias.

    ・Töö LLM-ide kallal on alanud ning klienditeeninduse andmeid kasutatakse juba mudelite viimistlemiseks, et aidata telco vestlusrobotidel vastata klientide telco-spetsiifilistele küsimustele. Andmed hõlmavad tariifi- ja lepingumudeleid, samuti teavet riistvararuuterite kohta, mida tavaliste LLM-ide koolitusandmetes harva leidub.

    ・"Meil kui telcos tuleb välja töötada kohandatud LLM-id telekommunikatsioonitööstuse jaoks, et muuta telco tegevus tõhusamaks, mis on madalal tasemel vili," ütles Ryu Young-sang, SK Telecomi tegevjuht. "Meie lõppeesmärk on avastada uusi ärimudeleid, määratledes uuesti suhted klientidega."

    ・Deutsche Telekomi tehnoloogia ja innovatsiooni eest vastutav juhatuse liige Claudia Nemat ütles, et kuna GenAI korraldab Saksamaal juba üle 100 000 klienditeeninduse dialoogi kuus, võimaldab telco-spetsiifiliste LLM-ide integreerimine ettevõtte vestlusrotil muutuda inimkesksemaks.

    ・Dena Almansoori, e& Groupi tehisintellekti- ja andmeametnik, loodab, et LLM-id lihtsustavad klienditoega suhtlemist ja esitavad isikupärastatud soovitusi, samas kui Singteli grupi tegevjuht Yuen Kuan Moon loodab, et laiendatud vestlusboti võimalused vabastavad teenindusagendid, et tulla toime keerukamate klientidega. probleeme.

    ・Mõned telefonifirmad soovivad pakkuda ka ettevõtetele GenAI võimalusi. Näiteks Malaisia ​Maxis plaanib integreerida oma 5G võrgu Amazon Web Service'i (AWS) GenAI võimekusega, et luua pilveteenuseid, mis on suunatud jaemüügi-, tootmis-, logistika- ja finantstööstusele.

    2 — Maxis kasutab ka AWS-i masinõppe võimalusi, et luua, koolitada ja juurutada ulatuslikult tehisintellekti mudeleid, sealhulgas malai keeles koolitatud LLM-e, et parandada klienditeenindust ja ettevõtete klientide tuge.


    https://www.computerweekly.com/news/...anguage-models​​​
Töötlen...