Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

CCS-i süüdistatakse G-Cloudi VKE 20m £ suuruse kindlustuskatte tõstmisega raamistikust väljas hinna määramises

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • Maku
    IT huviline
    • Apr 2023
    • 60

    CCS-i süüdistatakse G-Cloudi VKE 20m £ suuruse kindlustuskatte tõstmisega raamistikust väljas hinna määramises



    Crown Commercial Service'i pühendumus aidata VKEdel võita rohkem valitsuse pilvelepinguid on taas kahtluse alla seatud pärast uudiseid, et ta kavatseb suurendada G-Cloud 14 tarnijate nõutavat kindlustuskaitset 20 miljoni naela võrra.

    1 — Crown Commercial Service (CCS) süüdistatakse väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele (VKEdele) oma lipulaeva pilvandmetöötluse raamistiku G-Cloud hinna määramises, suurendades osalejate kindlustuskaitset 20 miljoni naela võrra.

    ・"VKE-sõbraliku" G-Cloudi lepingu 14. iteratsiooni raamlepingu dokumendi koopias – mida on näinud Computer Weekly – on kirjas, et osalevad tarnijad peavad sõlmima eraldi ameti- ja avaliku vastutuse kindlustuse, kumbki vähemalt 10 miljonit naela, millele lisandub veel 5 miljonit naela tööandja vastutuskindlustuses.

    ・19. veebruaril 2024 avaldatud raamdokumendis öeldakse, et tarnijatel peavad olema need 25 miljoni naela suurused kindlustused enne lepingu jõustumist, mis on eeldatavasti 29. oktoobril 2024. G-Cloud 14 taotlused on avatud kuni 7. maini 2024.

    ・Raamistiku eelmine versioon G-Cloud 13 nõudis osalevatel tarnijatel ainult kuni 5 miljoni naelsterlingi suurust tööandja vastutuskindlustust enne selle algust, samas kui seekord – CCS-i enda sõnadega – kehtivad ulatuslikumad kindlustusnõuded. ”.

    ・VKEde tarnijad kardavad, et need kõrgendatud nõuded võivad muuta G-Cloud 14-s osalemise nende jaoks kulukaks, kuna nõutav katte hulk on palju suurem, kui nad varem vajasid.

    ・Computer Weeklyl on koopia dokumendist, mis salvestab kõik täpsustavad küsimused, mida CCS on saanud potentsiaalsetelt tarnijatelt G-Cloud 14 kohta pärast raamdokumentide avaldamist 19. veebruaril 2024. See sisaldab palju päringuid suurenenud kindlustusnõuete kohta.

    ・"Kas CCS mõistab raskusi ja kulusid, mis on seotud 10 miljoni naelsterlingi suuruse kutsekindlustusega, ning kuidas see võib väiksemaid teenusepakkujaid edasi lükata või mõjutada?" küsis üks.

    ・Veel üks tarnija väljendas muret selle üle, kuidas see muudatus mõjutab VKEde tarnijate raamistiku säilitamist, võttes arvesse kaasnevaid kulusid.

    ・"10 miljoni naela piirmäär on palju suurem kui kõik, mida oleme kunagi näinud mis tahes hankes, sealhulgas eelmisel aastal koostatud ulatusliku riikliku infrastruktuuri ettepaneku puhul. Oleks tohutult kulukas tõsta meie praegune 2,5 miljoni naela piirmäär 10 miljonile naelale, et liituda raamistikuga,” kirjutas tarnija.

    ・„See oleks raske otsus, eriti kuna raamistiku raames tehtud töödele pole garantiid. Meie kogemuse põhjal piisab 1 miljonist naelsterlingist [kindlustuses] tavaliselt enamikule avaliku ja erasektori klientidele kuni ligikaudu 3 miljoni naela väärtuses lepingute puhul. Selle hoidmine 10 miljoni naela juures muudab VKEde jaoks G-Cloud 14-s osalemise väga keeruliseks.

    ・Muide, avalikule sektorile keskendunud analüütikufirma Tussell poolt Computer Weeklyga jagatud andmed näitavad, et G-Cloud 13 lepingu keskmine väärtus oli alla 1 miljoni naela (951 149 naela).

    2 — See kindlustuskaitsenõuete ebaproportsionaalne tõus on tarnijad üllatanud, ütles Brightonis asuva avaliku sektori tarnijate nõustamisettevõtte Advice Cloud tegevjuht Chris Farthing, kes juhendab VKEsid, kuidas võita kohti CCS-i raamistikes.

    ・"Oleme viimase 12 kuu jooksul G-Cloud 14 ümber teinud ulatuslikke turusuhteid [CCS-iga] ja muidu suurepärane CCS G-Cloudi meeskond pole seda kordagi maininud," ütles ta Computer Weeklyle.

    ・"Kuigi suurettevõtted suudavad selle ebaproportsionaalse kasvu hõlpsasti vastu võtta, vaatavad paljud VKEd seda lisakoormust ja seavad kahtluse alla, kas valitsus tõesti väärtustab oma VKEsid."

    ・Farthing hoiatas, et tõenäoliselt katavad avaliku sektori ostjad arve täiendava finantskoormuse eest, mida see tarnijatele paneb. „Suurim kaotaja on ostjad, sest selle tarbetu lisakulu katmiseks ja ka edaspidiseks inflatsiooniga planeerimiseks tuleb hindu tõsta. Mind ei üllataks üldse, kui näeksin, et see saab juriidilise väljakutse.

    ・Ebaproportsionaalne kindlustuskaitse
    G-Cloudi tarnijate allikad on väljaandele Computer Weekly juhtinud tähelepanu ka sellele, et hüperskaalale keskendunud Cloud Compute 2 raamistiku kindlustusläved ei ole kaugeltki nii kõrged, kui CCS on VKEdele keskendunud G-Cloud 14 jaoks välja pakkunud.

    ・Cloud Compute 2 raamdokument näeb ette, et osalevatel tarnijatel peab olema vähemalt 1 miljoni naela suurune kutsekindlustus, samuti kuni 5 miljoni naela suurune tööandja vastutuskindlustus, mis teeb kokku 6 miljonit naela – võrreldes 25 miljoni naelaga katta G-Cloud 14 tarnijad peavad suurendama.

    ・Seda hoolimata sellest, et Cloud Compute 2 on loodud spetsiaalselt palju suuremate lepingute käsitlemiseks, kui G-Cloud oli kavandatud või ette nähtud töötlemiseks.

    ・Cloud Compute loodi selleks, et veenda avaliku sektori IT-ostjaid kasutamast G-Cloudi sadade miljonite naelsterlingite väärtuses pilvelepingute läbisurumiseks, nagu näiteks hiljuti välja kuulutatud 450 miljoni naela suurune kolmeaastane leping, mille siseministeerium sõlmis Amazon Web Servicesiga (AWS). .

    ・See leping oli üks mitmest, kogusummas 894 miljonit naela, mis sõlmiti AWS-ile samal päeval 2023. aasta detsembris G-Cloudi raamistiku kaudu, mis korraldati Amazoni ühe väärtuse valitsuslepingu (OGVA) soodushinnaskeemi teise iteratsiooni kaudu.

    ・Nicky Stewart, endine Ühendkuningriigi kabinetibüroo IKT juht, ütles Computer Weeklyle, et kahe raamistiku kindlustusnõuete erinevus võib olla seotud G-Cloudi kaudu endiselt sõlmitavate mitme miljoni naelaste lepingute suure arvuga.

    ・Olukord viitab ka sellele, et CCS on kaotanud silmist, mis on iga lepingu eesmärk, lisas ta.

    ・"Optika on selles osas lihtsalt kohutav. G-Cloudi kaudu surutakse läbi väga suure väärtusega lepinguid, ”ütles ta. „Tundub, et VKEsid karistatakse lihtsalt seetõttu, et ei AWS-il ega selle OGVA klientidel pole isu kasutada lepinguliselt rangemat sõidukit, milleks on Cloud Compute 2. Kui see nii on, pole see mitte ainult väga ebaõiglane, vaid ka konkurentsivastane. ”

    ・Avalduses Computer Weeklyle põhjendas CCSi pressiesindaja muudatust ja ütles, et tarnijate eeldatava avaliku vastutuse lõplik summa on endiselt kaalumisel.

    ・"G-Cloud 14-le on lisatud täiendavad nõuded kooskõlas avaliku sektori lepinguga, kus tarnijatel palutakse omada või kohustuda hankima kindlustuskaitset kuni kindlaksmääratud summani," ütles pressiesindaja.

    ・"Selle lepingu avaliku vastutuse katte tase on läbivaatamisel, kuid see annab avaliku sektori klientidele piisava tagatise selle ulatusega lepingu sõlmimiseks."


    https://www.computerweekly.com/news/...rements-by-20m​​
Töötlen...