Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

UC täiustab digitaalse üldplaani toetamiseks tehnilist strateegiat

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • Maku
    IT huviline
    • Apr 2023
    • 60

    UC täiustab digitaalse üldplaani toetamiseks tehnilist strateegiat



    Canberra ülikool tegeleb uue projektiga, mille eesmärk on määrata kindlaks andmed, integratsioon ja mitme pilve strateegiad, et toetada oma pikaajalist digitaalset tegevuskava.

    1 — Canberra Ülikool (UC) lõpetas hiljuti oma esimese 10-aastase digitaalse üldplaani (DMP), mis töötati välja koos ülikooli kogukonnaga, ja tegeleb nüüd uue projektiga andmete, integratsiooni ja mitme pilve strateegiate kindlaksmääramiseks selle plaani valguses.


    ・Justin Mason, UC tarnijate ja operatsioonide asedirektor, ütles Computer Weeklyle, et kuigi ülikool on paigutanud töökoormust pilvedesse, kus seda peeti parimaks võimaluseks, hõlmab mitme pilve strateegia tõenäoliselt avaliku pilveinfrastruktuuri ja platvormiteenuste eelistatud tarnijaid. samuti kohapealsed juurutused.

    ・Kuigi strateegiat tuleb veel lõplikult välja töötada, on mõned kaalutlused ja üldised tulemused koostatud. Konkreetse töökoormuse asukoha otsustamisel hõlmavad kriteeriumid äriväärtuse kaalutlusi ning vastavust UC ettevõtte arhitektuurile ja eelistatud virnadele.

    ・Muudeks teguriteks on teenusepakkujate pakutava toe tase, vajalike tugioskuste olemasolu sisemistest ressurssidest, sh Wipro omadest, mis pakub ülikoolile IT-teenuseid sisseostetavatest teenustest alates 2009. aastast, ning vajadus integreeruda teiste süsteemidega.

    ・UC kasutab Nutanixit oma privaatpilve haldamiseks, võimaldades tal hallata andmekeskusi, pilvi ja servi ühe üksusena ühelt platvormilt. "See sobib kindlasti meie mitme pilve strateegiaga, " ütles Mason ja lisas, et Nutanix suudab üldplaanis täita kõik privaatsete pilve kasutamise juhtumid, näiteks eraldada ressursse teadustöö tipptaseme standardite täitmiseks ja pakkuda õpilaste tööd toetavat iseteenindustaristut.

    ・Nutanix pakub ka mehhanismi töökoormuste migreerimiseks pilvede vahel, nii et UC võib jääda pilve agnostikuks ja valida iga projekti jaoks sobivaima pakkuja. Praegu kasutab ülikool Amazon Web Services, Google Cloud ja Microsoft Azure.

    ・Varasem pilveraamistik põhines parima sobivuse põhimõttel, et töökoormused peaksid töötama seal, kus see on kõige mõttekam. "Mõned töökoormused on avalikus pilves mõistlikumad," ütles Mason, samas kui teised, eriti need, mis töötavad pidevalt, on paremini paigutatud kohapeal.

    ・Kuid suuremate avalike pilvede suurenev funktsioonide paarsus tähendab, et on võimalik valida eelistatud pakkuja, mis Masoni arvates tõenäoliselt juhtub. Keskendumine ühele avalikule pilvele enamikul eesmärkidel vähendaks vajalike oskuste hulka, lihtsustades samal ajal haldamist ja parandades turvalisust.

    ・"Erandeid tuleb ette," ütles ta, näiteks teiste institutsioonidega koostööd tehes, ja ülikool on Nutanixiga juba kogenud, kui lihtne on töökoormusi pilvede vahel liigutada.

    ・Integratsiooni peetakse nii oluliseks teemaks, et see nõuab üldplaneeringu toetamiseks konkreetset strateegiat. UC praegune esmane integratsiooniplatvorm on Boomi, kuid kuna mõnes olukorras kasutatakse lisatooteid, siis vaadatakse turgu uuesti, lootuses leida ühtne asutuse nõuetele vastav platvorm. Sellegipoolest on Mason selgitanud, et on liiga vara öelda, kas kasutatakse ainult ühte platvormi või võetakse selle asemel kasutusele multi-integratsiooni lähenemisviis, mis on analoogne mitme pilve strateegiaga.

    ・Integratsioonistrateegia osana kontrollitakse pakutud rakendusi ja platvorme, et teha kindlaks, kas need pakuvad nõuetekohast rakenduste programmeerimisliidese (API) tuge, samuti Boomi või mis tahes integratsiooniplatvormi tuge.

    2 — Lisaks võetakse UC-s suveräänsust tõsiselt – iga uus süsteem läbib põhjaliku ja jõulise ülevaatusprotsessi, mis võtab arvesse andmete suveräänsust ja mille tulemuseks võib olla, et teenusepakkujatel palutakse teha muudatusi, et vastata ülikooli nõuetele, näiteks parandada isolatsiooni teistest süsteemidest. Ja kuigi üldiselt eelistatakse andmete säilitamist maismaal, on juhtumeid, kus see võib ettepaneku teha või rikkuda.

    ・Mason märkis, et DMP pakub ülikooli jaoks pikaajalist digitaalset tegevuskava algatuste ja prioriteetide kohta ning esimeseks kolmeks aastaks on planeeritud mitmesugused konkreetsed tegevused ülikooli aluste stabiliseerimiseks, mis viiakse läbi paindliku rahastamise ümbriku kaudu.

    ・Nende hulka kuuluvad uurimissüsteemi viimine avalikku pilve, digioskuste tõstmise programm õpilastele ja töötajatele, ettevõtte riskijuhtimisplatvormi juurutamine ja kasutajakogemuse täiustamine mitmesugustes kasutajale suunatud teenustes, eriti õpilastele suunatud teenustes.

    ・Samuti on olemas mitmeid "stabiliseerimisalgatusi", mis käsitlevad muu hulgas õppekavade juhtimissüsteemi, teadustöö tulemuslikkuse jälgimist ja erinevate õppevahendite integreerimist, et toetada ülikooli kogukonna esmavajaduste rahuldamist.

    ・Kava esimese kolme rahastatava aasta algatused loovad kindla aluse DMP neljandaks ja hilisemaks aastaks ette nähtud täiustustele ning toetavad mitmesuguseid eesmärke, sealhulgas akadeemilist ja teadustöö tipptaset, digitaalset kultuuri, oskusi ja olemine, tehnoloogia moderniseerimine, valitsemise ümberkujundamine, teeninduse kvaliteet ja isikupärastatud digitaalne kogemus.

    ​​
    https://www.computerweekly.com/news/...tal-masterplan
Töötlen...