Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

Apple´ilt tuleb volditava ekraaniga tahvel-sülearvuti

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • Mikk
    Saidi haldaja ja asutaja
    • Oct 2021
    • 331

    Apple´ilt tuleb volditava ekraaniga tahvel-sülearvuti

    Kui varem oli võimaliku Apple´i volditava ekraaniga seadme tulek vaid kuulujuttude tasemel, siis nüüd on selgunud, et Apple tellibki uute seadmete jaoks sellise ekraanipaneeli LG Display´lt, vahendab tehnika.postimees.ee.

    Lõuna-Korea tehnoloogiaportaali Thelect uudises LG Display volditavate ekraanide kohta, mida hakatakse tootma USA tehnoloogiafirma HP jaoks, mainitakse artikli lõpus lakooniliselt ka Apple´it: «Samal ajal teeb ettevõte koostööd Apple'iga, et töötada välja veel üks volditav OLED-paneel. See on mõeldud tahvelarvutitele ja sülearvutitele, mille kattematerjaliks on polüamiidi asemel üliõhuke klaas.»

    LG Display on juba teinud volditavaid paneele Lenovole. Sülearvuti ThinkPad X1 Fold kasutab LG Display toodetud 13,3-tolliseid OLED-paneele, mis kokkuvoldituna on 6,2-tollised. Neid on Lenovole toodetud juba 20 000.

    HP-le tarnitakse aga veelgi suuremaid volditavaid ekraane, mis lahtises asendis on 17-tollise diagonaaliga, kokkuvoldituna aga 11-tollised. Paneelid on 4K resolutsiooniga (3840x2160 pikslit).

    Macrumorsi andmetel võib Apple´i volditav ekraan tulla aga koguni 20-tolline ja see on kasutatav nii sülearvuti kui väga suure tahvelarvutina. Ekraaniresolutsioon on 4K või veelgi enam.

    Sülearvutina kasutades käänatakse ekraan sobiva nurga all kokku ning puutetundliku paneeli alumine pool saab ekraaniklaviatuuriks. Võimalik, et Apple pakub ka kaanesid, millel füüsiline klaviatuur ja mida saab volditava ekraani alumise poole peale panna.

    Apple on pikalt plaaninud ka volditava ekraaniga iPhone´i tootmist, kuid see plaan on praeguseks edasi lükatud 2025. aastasse. Ka sellise ekraaniga tahvel-sülearvuti väljatulek ei saa olla ilmselt varem, pigem hiljem.
  • inspire
    IT huviline
    • Feb 2022
    • 106

    #2
    Mōttetu asi minu arvates. Mina käsi selle peale ei plaksuta ja omale ma kindlasti sellist asja ei osta. Aga las katsetavad ja pōruvad, arvan ma. Raha neil on, nii et proovida ikka vōib.

    Kommentaar

    Töötlen...