Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

Lennurežiimist saab ajalugu ning peagi on võimalik lennukis helistada ja internetti kasutada

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • root
    Huviline
    • Oct 2021
    • 318

    Lennurežiimist saab ajalugu ning peagi on võimalik lennukis helistada ja internetti kasutada

    Click image for larger version

Name:	image.png
Views:	36
Size:	911.0 KB
ID:	971
    Varsti ei pea lennukis enam lennurežiimi kasutama.​

    Koos telefonide populaarsuse tõusuga tuli kaasa ka kohustus lennukis seadmed välja lülitada, ning hiljem, lennurežiimile panna. Nii on ka praegu, mil iga lennu alguses teatatakse, et mobiiltelefonid tuleb välja lülitada.

    Euroopa Liidus saab aga lennurežiimist peagi ajalugu, sest Euroopa Komisjon kaasajastas paari seadust, mille tulemusel saavad lennufirmad tulevikus paigaldada lennukitesse 5G internetti edastavaid seadmeid ning reisijad saavad seda internetti kasutada.

    Mõned lugejad on ehk lennu ajal lennurežiimi maha võtnud ning märganud, et andmesidet ei saa endiselt kasutada. See on sellepärast, et näiteks mere või ookeani kohal olles, kus lennukid tihti lendavad, ei ole levi.

    Tulevikus saavad aga lennufirmad ise reisijatele kiiret internetti vahendada. Selleks tuleb õhusõiduki pardale väike baasjaam, mis edastab internetti ka seal, kus seda muidu ei ole. Aeg näitab, kas teenus on tulevikus tasuta või hakkab midagi ka maksma.

    Lennukis kasutatavaid 5G sagedusi on Euroopa komisjon hoidnud juba 2008. aastast alates ning nüüd lähevad need laiemalt kasutusse.




    ​Allikas: geenius.ee
Töötlen...