Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

Mis on tagasilingid ja kuidas need aitavad sinu kodulehel veebimüras silma paista?

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • root
    Huviline
    • Oct 2021
    • 318

    Mis on tagasilingid ja kuidas need aitavad sinu kodulehel veebimüras silma paista?

    Tagasilinkidel (inglise keeles backlink) on veebilehtede silmapaistvuse ja usaldusväärsuse määramisel oluline roll. Kodulehtede haldajatel on võimalik eduka tagasilinkide strateegiaga oma veebilehe käekäiku oluliselt parandada.

    Vaatame üle, mis on tagasilingid ja mida saad sina ära teha, et neid hankida. Kui sul ei ole veel kodulehte, millega tagasilinke püüdma minna, siis selle murega saab sind aidata Zone.ee.

    Mis on tagasilink?

    Tagasilingi kontseptsioon on päris lihtne: tegu on veebilehel oleva lingiga, mis viib mõnele teisele lehele. Kui näiteks mõni leht internetiavarustes lingib sinu kirjutatud blogi, siis see link viitab sinu kodulehele tagasi. Mõistagi võid ka sina ise sarnaselt enda lehel teistele kodulehtedele viidata.

    Google ja teised otsingumootorid omistavad tagasilinkidele suure tähtsuse. Mida autoriteetsemad on lehel olevad lingid, seda kvaliteetsemaks hindab otsingumootor antud veebilehte. See on eriti oluline SEO seisukohalt: kui soovid Google’i otsingutes esimeste seas esile tõusta, siis pead mõtlema tagasilinkidele, mis aitavad sinu veebilehel silma paista.

    See tähendab mõistagi, et kõikide linkide väärtus ei ole otsingumootori silmis samaväärne. Sinu veebilehel aitab konkurentsis silma paista usaldusväärsete tagasilinkide kasutamine, kuid ka see, kui kõrge kvaliteediga lehed lingivad sinu veebilehe sisu. Lehe usaldusväärsus võib sõltuda näiteks selle populaarsusest: regulaarselt külastab veebilehte suur hulk inimesi tõenäoliselt põhjusega. Veebilehe väärtuse tirib mutta näiteks spämm, mis ei paku külastajatele mitte midagi väärtuslikku.

    Lisaks veebilehe usaldusväärsuse ja märgatavuse suurendamisele on tagasilinkidel sinu veebilehele veel üks oluline positiivne mõju. Kui sinu lehte lingib mõni populaarne ja laialdaselt usaldatud veebikeskkond, siis see võib tuua sinu lehele märkimisväärselt liiklust. Külastajate voolavusest sõltub ka omakorda, kui soosivalt või taunivalt otsingumootor veebilehtedesse suhtub.

    Veebilehtede kvaliteedi määravad otsingumootorite algoritmid. Google’i otsingualgoritmide kohta leiad rohkem infot siit.

    Kuidas tagasilinke hankida?

    Enda lehe haldajana ei ole sa tõenäoliselt valmis lisama oma lehele linki mistahes veebilehele. Samamoodi pead sina ennast tõestama teiste lehtede haldajatele enne, kui lingid sinu veebi jõuavad nende kodulehtedele. Kuna linkida soovitakse enamasti ikka kvaliteetset ja kaasahaaravat sisu, siis sellest alustamegi.

    Kui soovid, et sinu lingid jõuaksid kõrgelt hinnatud veebilehtedele, siis loo sisu, mis sellistele lehtedele huvi pakub. Kui kirjutad näiteks kvaliteetseid blogipostitusi, mis vastavad inimeste küsimustele või lahendavad ära olulisi probleeme, siis suureneb tõenäosus, et sinu tekstide vastu tunnevad huvi ka teiste veebilehtede haldajad. Sina ise jagad ju samuti eelkõige kvaliteetset sisu ning sama teevad ka teised.

    Halb mõte ei ole ka ise teha mõnele teisele veebilehele külalisautorina kaastöid. Nii saad teksti lisada linke enda kodulehele, et lugejatele näidata, millega antud teksti või muu teose autor täpsemalt tegeleb. Muidugi on samas valdkonnas tegutsevate veebikeskkondade haldajatega koos töötamine ja kontaktide loomine igal juhul hea idee.

    Alati tasub silm peal hoida konkurentide tegevusel. Mine nende veebilehtedele ja uuri välja, milliseid tagasilinke kasutatakse. Nii võid saada kasulikke ideid, mille peale sa ise võib-olla mõelnud ei olekski.



    Allikas: geenius.ee
Töötlen...