Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

Kasulik: kuidas valida oma domeenile ideaalne nimi?

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • root
    Huviline
    • Oct 2021
    • 318

    Kasulik: kuidas valida oma domeenile ideaalne nimi?



    Tabava domeeninime leidmine ei ole lihtne ülesanne. Hea nimi on meeldejääv ja annab veebilehe kohta edasi piisavalt infot, et ka teemavõõras inimene saaks aru, millise lehega on tegemist.
    Alt leiavad kasulikke nõuandeid need, kes maadlevad domeeninime valimise probleemiga. Kui nimi valitud, siis päris oma domeeni loomisel tuleb sulle appi zone.ee.


    Otsusta, keda oma domeeniga püüad

    Millist veebilehte sa lood? Kas sinu kliendid elavad Eestis, asuvad Soomes või asud sa vallutama hoopis tervet Euroopat? Need on olulised küsimused, millest sõltub, milline domeenilaiend on parim just sinu veebi jaoks.

    Näiteks .ee laiendi kasuks tasub otsustada siis, kui sihid Eesti turgu, .lv domeenilaiendiga püüad lätlasi ja .fi on atraktiivsem soomlastele. Kui mõtled laiemalt ja soovid tegutseda Euroopas, siis ei ole halb mõte investeerida .eu domeenilaiendisse. Kogu maailma vallutajatele sobib hästi aga .com laiendiga domeen.

    Tee selgeks, kellele on su veebileht mõeldud ja vali domeenilaiend, mis aitab sul kõige edukamalt jõuda just selle sihtgrupini. Kui soovid domeenilaienditest rohkem teada, siis me oleme sellest varem pikemalt kirjutanud.


    Ära aja asju keeruliseks

    Pea ei ole prügikast. Arusaadavalt pole sul aega ja energiat jätta meelde kilomeetrite pikkuseid domeeninimesid, mis aina venivad ja venivad ja venivad… Lihtsuses peitub võlu. Mida vähem vaeva kulub sinu veebilehe meelde jätmiseks ja brauserisse toksimiseks, seda suurema tõenäosusega see üles leitakse.

    Ürita leida endale domeenile nimi, mis jääks 6 ja 14 tähemärgi vahele. Mida lühem, seda parem. Mõistagi ei tasu otsustada mistahes lühikese sõna või fraasi kasuks, vaid mõtlema peaks ka enda brändile. Mida minu teenuse kohta kõige enam guugeldatakse? Mis potentsiaalsetele klientidele huvi pakub? Nii leiad domeeninime, mis meelitab sinu lehele suuremal hulgal inimesi.

    Ära karda suhtuda domeeninimesse loominguliselt. Näiteks Google ja Wikipedia ei ole reaalselt eksisteerivad sõnad, aga neil veebisaitidel läheb sellest hoolimata päris hästi. Oluline on leida tasakaal: igavad domeeninimed tõukavad inimesi eemale, kuid liialt lennukatest nimedest ei pruugita aru saada.


    Tunne mängureegleid

    Domeeninime valimisele on kehtestatud käputäis ettekirjutusi, mille vastu eksida ei tohi. Kui soovid registreerida .ee laiendiga domeeni, siis pead kinni pidama järgmistest reeglitest:
    • domeeninime pikkus peab jääma 2 ja 63 tähemärgi vahele
    • see võib sisaldada tähti, numbreid (0-9) ja sidekriipse
    • sidekriips ei tohi olla nime alguses ega lõpus
    • sidekriips ei saa olla nime kolmas või neljas sümbol
    Domeeninimes on soovitatav vältida ka täpitähti. See ei ole küll rusikareegel, kuid ilma täpitähtedeta on veebilehti otsingumootorites lihtsam üles leida, eriti välismaalastel, kes ei puugi selliseid tähti kasutada.

    Kontrolli, kas soovitud nimi on saadaval

    Parimate domeeninimede üle käib tihe rebimine ja või juhtuda, et sinu välja mõeldud ideaalne nimi on juba kellegi poolt ära ostetud. Enne uhiuue nimega veebilehe arendusse saatmist kontrolli seega kindlasti, kas ihaldatud nimi on üldse saadaval.

    Domeeninime saadavust saad kontrollida zone.ee lehel, kui hakkad domeeni registreerima. Lihtsalt sisesta soovitud nimi otsingulahtrisse ja saad teada, kas antud nimi on juba võetud või on sul veel võimalus see endale saada.

    Kui peakski juhtuma, et sinu lemmiknimi on juba läinud, siis võib abi olla domeenilaiendi muutmisest. Näiteks domeen nimega kassid.ee on juba paraku võetud, kuid kassid.fi on täiesti saadaval. Jääb üle ainult oma kassiäri Soome turule ümber suunata ja uus domeen ongi kasutamiseks valmis!




    Allikas: geenius.ee
Töötlen...