Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

Apple'i näoarvuti on lõpuks saabunud.

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • teataja
    Uus kasutaja
    • Feb 2024
    • 10

    Apple'i näoarvuti on lõpuks saabunud.

    Tänapäeval elavad tehnikaentusiastid ja nende abilised üle 2007. aasta elevust, seistes järjekorras Apple'i poodide ees, et saada kätte kauaoodatud Vision Pro, mis jõuab täna müügile USA-s. Kuigi esimesed ülevaated pakuvad segast pilti, omab Vision Pro siiski potentsiaali olla kandvaks hetkeks kantavas tehnoloogias, sarnaselt iPhone'i revolutsioonilisele mõjule, eeldusel et Apple suudab veenda tarbijaid, et 3,5 tuhande dollari suurune hinnasilt ja esteetiline ohver näivad olevat seda väärt, et näha välja nagu hiljuti silmi laiendatud. See väljalase kannab olulisi tagajärgi kogu tehnikaalasele tööstusele. Hoolimata Meta ja Samsungi parimatest pingutustest on täiustatud, virtuaal- ja segatud reaalsuse prillid jäänud peamiselt mänguritele mõeldud uudseteks vidinateks. Apple loodab seda lugu muuta, paigutades Vision Pro vältimatu töö- ja meelelahutusvahendina, tervitades Apple'i poolt nimetatud "ruumilise arvutamise" ajastut – töötamine 3D-virtuaalruumis tavalise arvuti asemel, sarnaselt Tony Starki garaažis. Kuigi eelostude arv võib näidata, et umbes 180 000 prillipaari on juba müüdud, ootab Apple selle aasta kogumüügiks 400 000 ühikut, mis tähendab märkimisväärset 1,4 miljardi dollari suurust müügitulu. Mis puudutab Vision Pro kasutajakogemust, siis prillidel on 600 spetsialiseerunud rakendust, kuid need ei ühildu Meta, Netflixi, Spotify, Google'i ja YouTube'iga. Sellest hoolimata nimetas tunnustatud režissöör James Cameron oma demo "religioosseks" kogemuseks, samas kui varajase juurdepääsuga ülevaadetes väljendati vaimustust ja ettevaatusabinõusid: Positiivseteks aspektideks on muljetavaldavad 23 miljoni piksliga visuaalid, eriti Vision Pro immersiivse sisu ja teatri režiimis, nagu märkis John Gruber. Ekraani navigeerimine silmade liigutamisega sai positiivset tagasisidet Casey Newtonilt. Negatiivseteks külgedeks on virtuaalne klaviatuur, tüütu akupank, üksikulatus (see on ühe inimese seade), potentsiaalselt minimaalne mõju tootlikkusele ja suurus/kaal (The Verge'i sõnul on see raskem kui 11-tolline iPad Pro). Mõne arvustaja sõnul tundus Vision Pro proovimise järel nende tavaline 2D-seade vananenuna, tekitades küsimuse, kas pärast selle uue tehnoloogia piiri kogemist on tagasiteed üldse.
  • inspire
    IT huviline
    • Feb 2022
    • 106

    #2
    Kas ka Eestimaa pinnale? Kas saab kusagil seda kallihinnalist komplekti kas või kaugelt vaadata? Ma miskipärast hästi ei usu, et see asi siin lendu läheb 😏
    Kui saaks reaalselt ära proovida, oleks pilt selgem. Senised sarnased asjad ei ole vähemalt minule erilist muljet avaldanud.

    Kommentaar

    • Mikk
      Saidi haldaja ja asutaja
      • Oct 2021
      • 331

      #3
      Sellise hinnaga vist ei tule kunagi Eestisse, ostjaid pole

      Kommentaar

      • teataja
        Uus kasutaja
        • Feb 2024
        • 10

        #4
        Muidu tore mänguasi, aga hind on loomulikult nii kõrge, et Eestis ilmselt oleks väga keeruline kedagi veenda ostma. Meil jääb võimalus vaadata Youtube-ist kuidas teised kasutavad

        Kommentaar

        Töötlen...