Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

Ühendkuningriigi altnetid kuulutavad välja kiudoptilise lairibainfrastruktuuri jagamise skeemi

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • Maku
    IT huviline
    • Apr 2023
    • 60

    Ühendkuningriigi altnetid kuulutavad välja kiudoptilise lairibainfrastruktuuri jagamise skeemi



    Ühendkuningriigi sõltumatu lairibavõrgu pakkuja asutab töörühma, mille eesmärk on tagada, et kiudoptilise võrgu kasutuselevõttu kogu riigis ei takistaks ebakõlad füüsilise infrastruktuuri kättesaadavuses.

    1 — Sõltumatute tarnijate sektori edusammud on olnud üheks võtmeks gigabitise lairibaühenduse kiireks levikuks kogu Ühendkuningriigis, hoolimata raskustest gigabitiste kiudoptiliste võrkude viimisel traditsiooniliselt raskesti ligipääsetavatesse kohtadesse. Tänaseni on paljud asukohad üle Ühendkuningriigi kasutuselevõtuplaanidest eemaldatud, kuna füüsiline juurdepääs infrastruktuurile (PIA) pole saadaval või on kasutuskõlbmatu.

    ・Selle probleemiga tegelemiseks võtab Altnettide kaubandusühendus Independent Network Cooperative Association (INCA) meetmeid tagamaks, et täiskiu lairibaühenduse kasutuselevõttu ei takistaks ebakõlad füüsilise infrastruktuuri kättesaadavuses.

    ・INCA on määratlenud PIA kui lairibateenuse pakkujale Openreach kuuluva toote, mida võrguehitajad vajavad postidele ja kanalitele juurdepääsuks kiudoptilise võrgu kasutuselevõtul – näiteks esmakordsel õhuliini paigaldamisel. Ilma Openreachist väljaspool olemasolevaid jagamislepinguid jagamata hoiatab INCA, et see võib viia samasse piirkonda mitme uue maa-aluse või õhuliini kasutuselevõtuni, mis toob teenusepakkujale kaasa tarbetuid kulusid ja suurendab kohalike elanike häireid.

    ・Lisaks usub INCA, et praegu peavad altnetid sageli juurutama uut infrastruktuuri, mis on mõnes kohalikus kogukonnas muret tekitanud ning suurendab kulusid ja vähendab täiskiu kasutuselevõtu tempot.

    2 — Organi uue infrastruktuuri jagamise grupi eesmärk on tegeleda põhiprobleemidega, millega altnetid silmitsi seisavad, ja uurida võimalusi infrastruktuuri "jagamiseks" nende ja kolmandate osapoolte vahel.

    ・Grupi eesmärkide hulka kuuluvad alternatiivsed võrguinfrastruktuuri mastaabis jagamise võimalused, juurutamise kiirendamine, altnettide võimekuse parandamine täiendava tulu teenimiseks ning testimis- ja rakenduskavad, et vähendada müra pooluste juurutamise ümber, et parandada kohalike kogukondade tingimusi.

    ・Grupi tegevusvaldkonda kuuluvad võimalused jagamiseks altnettide ja kolmandate osapoolte vahel; jagamise kaubanduslike, tehniliste ja operatiivsete lähenemisviiside standardimise võimalused; olemasoleva infrastruktuurile juurdepääsu reguleerimise raamistiku sobivus; ning vajadus parandada suhtlust kõigi osapoolte, sealhulgas kohalike kogukondade vahel.

    „INCA liikmed ja altneti sektor on keskendunud klientidele kvaliteetsete teenuste pakkumisele konkurentsivõimelise hinnaga. Tagamaks, et nad saaksid jätkata kvaliteetsete võrkude ehitamist probleemideta, on see rühm moodustatud ühe sektori kasvava probleemi lahendamiseks,“ ütles Guy Miller, Altnet MS3 Networksi tegevjuht ja Infrastructure Sharing Groupi esimees probleemi lahendamiseks.

    ・„Liikmed on grupi loomise hästi vastu võtnud ja nõustuvad, et võrkude juurutamisel tuleks eelistada infrastruktuuri jagamist, eriti piirkondades, kus Openreach PIA pole saadaval või võimsusega. Võrguehitaja tegevjuhina keskendudes valdkonnale, kus PIA pole laialdaselt saadaval, teame enamikust paremini väljakutsest, mille see meile ja kogukondadele, kus me tegutseme, toob.

    3 — Kriitilise võrguinfrastruktuuri pakkuja Neos Networksi tehnoloogiadirektor Matt Rees lisas: "Huvitav trend, mis võib aidata infrastruktuuri jagamist püsivõrgus, on "avatud võrgu" lähenemisviis, mis hõlmab riist- ja tarkvara eraldamist, võimaldades erinevate tarnijate riistvara. koostööd tegema." Võrkude avatumaks muutumise olemuse tõttu on teenuste laiendamine sama füüsilise infrastruktuuri kaudu lihtsam.

    ・"Kuna täna arendatakse välja suur hulk silleeritud võrke ja suurte kuludega, hakkab infrastruktuuri jagamine parandama kiudoptiliste sidevõrkude (FTTx) laiendamise ökonoomsust, ilma et tekiks ka oluliselt vähem häireid."


    Lisateavet Ühendkuningriigi gigabitise lairibaühenduse kohta:

    ・B4RN toob Põhja-Inglismaale gigabaidise kiudoptilise interneti: maakodudesse, väikestesse küladesse, taludesse ja hajaasulatesse suunduva täiustatud lairibaühenduse spetsialist tegeleb tehisintellekti päritolu võrguettevõttega tulevikukindlatele kogukondadele ja tagab võrdse juurdepääsu digiteenustele.

    ・Gigabit juhib Ühendkuningriigi kohalike omavalitsuste ühenduvusprioriteedid 2024. aastal: Uuringud leiavad, et ülikiire lairibaühenduse kasutuselevõtt on kohalike omavalitsuste digitaalsete liidrite jaoks endiselt esmatähtis, 5G jagab jätkuvalt arvamusi ja ilmselgelt ei keskenduta nullvõrguga seotud tegevustele.

    ・Neli viiendikku Ühendkuningriigist saavad juurdepääsu gigabitisele lairibaühendusele: juhtivate kommertsettevõtete Drive ja Project Gigabit programm näeb Ühendkuningriigis gigabitise lairibaühenduse verstaposti, sealhulgas juurdepääsu peaaegu miljonile ruumile niinimetatud raskesti ligipääsetavates kohtades.

    ・Ühendkuningriigi gigabitise lairibaühenduse ulatus on veelgi suurem: DSIT avaldab andmed, mis näitavad, et 2023. aastal on riigi rahastatud rohkem kui 500 miljoni naela suurune investeering gigabitiühendusse, mis suurendab lairibaühendust enam kui 330 000 raskesti ligipääsetava kodu ja ettevõtte jaoks üle kogu riigi.

    https://www.computerweekly.com/news/...e-share-scheme
Töötlen...