Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

G-Cloud 14 kindlustusnõuded on CCS-i poolt pärast VKEde tarnijate vastureaktsiooni ülevaatamisel

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • Maku
    IT huviline
    • Apr 2023
    • 60

    G-Cloud 14 kindlustusnõuded on CCS-i poolt pärast VKEde tarnijate vastureaktsiooni ülevaatamisel



    CCS kinnitas väljaandele Computer Weekly, et G-Cloud 14 raamistiku 1.–3. osade kindlustusnõuded on läbivaatamisel, kuna VKEdele keskendunud minister lubab asja uurida.

    1 — Crown Commercial Service (CCS) vaatab üle oma otsust suurendada potentsiaalsete tarnijate kindlustuskaitset oma lipulaeva pilvandmetöötluse raamistikus G-Cloud 20 miljoni naela võrra pärast seda, kui teda kritiseeriti selle üle, kui väikeettevõtete vastane muudatus oleks.

    Pärast seda, kui Computer Weekly teatas muudatusest 28. veebruaril 2024, on vähemalt üks valitsuse minister lubanud olukorda uurida, kuna need suurenenud kindlustuskulud muudaksid raamistikus osalemise paljudele väiksematele valitsuse IT-tarnijatele kulukaks.

    ​Üks ministritest, kes on teadaolevalt seotud, on väikeettevõtlusminister Kevin Hollinrake, kes vastas positiivselt suhtlusvõrgustiku X postitusele, milles palus tal valitsuse äsja asutatud väikeettevõtete nõukogu esimehe kahekordses rollis "kiiresti" vahele segama.

    ​Teadaolevalt on muudatus G-Cloudi tarnijate kogukonda segadusse ajanud, kuna CCS-i süüdistati selles, et ta ei teatanud G-Cloud 14 hanketsükli turuga kaasamise etapis, et raamistiku kindlustusnõudeid muudetaks.

    ​Väidetavalt teadsid tarnijad sellest muudatusest esimest korda siis, kui CCS avaldas 19. veebruaril 2024 G-Cloud 14 hankedokumendid, mis kinnitasid, et potentsiaalsed tarnijad vajavad osalemiseks kindlustuskaitset kogusummas 25 miljonit naela.

    ​Nõutavad kindlustused hõlmavad 10 miljoni naela suurust avalik-õiguslikku vastutuskindlustust, veel 10 miljonit naela ametialase vastutuse kindlustust ja 5 miljoni naela suurust tööandja vastutuspoliitikat.​​

    2 — Raamistiku praegune versioon G-Cloud-13 nõudis ainult osalevatel tarnijatel enne selle algust kuni 5 miljoni naela suurust tööandja vastutuskindlustust.

    ​Nicky Stewart, Ühendkuningriigi kabinetibüroo endine IKT juht, ütles Computer Weeklyle, et CCS on teinud ettepaneku "saada tööstusele väga selge sõnum", et valitsus ei ole väiksematele pilveteenuste pakkujatele avatud.

    ​CCS ütles varem Computer Weeklyle, et kindlustusmuudatused olid vajalikud selleks, et viia G-Cloud kooskõlla avaliku sektori lepinguga, mis on standardne mall, mida organisatsioon kasutab raamlepingute koostamisel.

    ​Siiski lubab avaliku sektori leping, nagu on märgitud tema veebisaidil, CCS-il „kohandada dokumente üksikute hangete jaoks”, mis viitab sellele, et organisatsioon oleks võinud kindlustusnõudeid rohkem kaaluda väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete (VKE) kasuks. tarnijad, kui ta seda soovib.

    ​"Tööstus peab mõistma põhjendust ja väärib CCSi ja kabinetiameti läbipaistvust," ütles Stewart. "Mul oleks huvi kuulda valitsuskabineti VKE nõukogu ja hiljuti asutatud väikeettevõtete nõukogu seisukohti selles küsimuses."

    ​Kindlustuskulude tõusu on kirjeldatud ka ebaproportsionaalseks ja ülemääraseks, kuna avaliku sektori analüütikute firma Tussell poolt Computer Weeklyga jagatud andmed kinnitasid, et G-Cloud 13 tehingute keskmine suurus oli 951 149 naela.

    ​Kui Computer Weekly sellest probleemist esimest korda teatas, ütles CCS, et lepingu avalik-õigusliku vastutuse katte tase on "ülevaatamisel", kuid ulatuslikum kindlustuskokkulepe annaks "avaliku sektori klientidele sellise ulatusega lepingu jaoks asjakohase tagatise".

    ​Computer Weekly on sellest ajast alates saanud CCS-i pressiesindajalt värskendatud avalduse, mis näis kinnitavat, et kõik esimese kolme G-Cloud 14 partii kindlustusnõuded on nüüd ülevaatamisel.​

    3 — Milleks see hea on?

    ​G-Cloud 14 neljanda ja viimase osa kindlustusnõuded on kokku 25 miljonit naela ja on samad, mis CCS on raamistiku kolme esimese osa jaoks välja pakkunud.

    ​CCS-i avaldus kinnitas, et 4. osa kindlustusnõuded jäävad samaks, kuid selle otsuse mõistlikkus on samuti kahtluse alla seatud pärast seda, kui CCS kinnitas, et G-Cloud 13 4. partii on sellest alates kulutatud vaid 25 000 naela. läks eetrisse 2023. aasta märtsis.

    ​G-Cloud 13 4. osa alguskuupäev lükkus kolm kuud edasi, kuna see oli algselt seotud 2022. aasta detsembris. Samuti on raamistiku 3. osas pakutavate teenuste vahel teatud ristumine, mis võis samuti olla tegur, miks 4. osast on kulunud nii vähe kulutusi.

    ​G-Cloud 13 oli raamistiku esimene iteratsioon, mis sisaldas partii 4, mis võeti kasutusele vahendina avaliku sektori ostjatele juurdepääsuks tugi-, turva- ja migratsiooniteenustele, mis on vajalikud suuremahuliste üleminekuperioodi pilveprojektide läbiviimiseks.

    ​Erinevalt G-Cloudi teistest osadest puudub 4. osas otsene sõlmimise võimalus, mis tähendab, et tarnijad peavad pakkumiste nimel võistlema, mis arvatakse olevat mõjutanud ka 4. osa kaudu sõlmitud kulutuste suurust.

    ​"Keegi ei taha korraldada konkursse [pilvelepingute jaoks], kui nad saavad need otse sõlmida 3. osa kaudu," ütles G-Cloudi tarnija allikas Computer Weeklyle.

    ​IT-turbekonsultatsioonifirma Secon Solutions vanempartner Owen Sayers ütles, et arvestades seda, kui vähe on 4. osa kaudu tehinguid tehtud, tundub CCS-i otsitav kindlustussumma ebaproportsionaalselt suur.

    ​"Partii 4 on G-Cloudis alati olnud midagi kõrvalekallet, mis saabus hilja ja ebaselgel eesmärgil," ütles ta Computer Weeklyle. "Asjaolu, et see on töödelnud ainult 25 000 naela äri, on seega üllatav ja siiski mitte."

    ​G-Cloud 13 4. partiis on loetletud 41 tarnijat, mis hõlmab pilvekonsultatsioonifirmasid ja süsteemiintegraatoreid.​

    ​Seekord võib 4. partii tarnijate arv olla siiski suurem, kuna see võib meelitada ligi ettevõtteid, kes on CCSi Cloud Compute 2 raamistikust tagasi lükatud pärast seda, kui Microsoft keeldus andmast kolmandatest osapooltest tarnijatele õigust selle kaudu oma pilveteenuseid edasi müüa. , lisas Sayers.

    ​"Võimalik, et Microsofti otsus piirata edasimüüjate arvu [Cloud Compute 2-s] võib viia selleni, et mõned pakkujad soovivad 4. partii kuuludes positsiooni tagasi saada," ütles ta.

    ​Sellegipoolest osutuvad 4. partii sisenemise nõuded tõenäoliselt paljudele VKEdele tõrjuvaks, jätkas Sayers.

    ​„Lisaks raskesti aimatavatele kindlustusnõuetele tekitab tarnijates muret ka vajadus esitada tehnilise taseme tunnistusel kaks hiljutist suuremahulist lepinguviited,“ ütles ta.

    ​"Ma tean mitut VKE-d, kes on otsustanud pakkumist mitte teha lihtsalt seetõttu, et 4. osale pääsemise üldkulud on suuremad kui nende tõenäoline ärikasu või tulu."​


    https://www.computerweekly.com/news/...plier-backlash
Töötlen...