Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

Kuidas ANZ organisatsioonid saavad toime tulla tehisintellekti kasutuselevõtuga seotud väljakutsetega

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • Maku
    IT huviline
    • Apr 2023
    • 60

    Kuidas ANZ organisatsioonid saavad toime tulla tehisintellekti kasutuselevõtuga seotud väljakutsetega



    Pure Storage CTO Alex McMullan arutab tehisintellekti kasutuselevõtuga seotud andmete ja jätkusuutlikkuse väljakutseid, mida saab lahendada andmekogude tsentraliseerimisega ning keskendudes andmete kvaliteedile ja haldamisele.

    Austraalia ja Uus-Meremaa (ANZ) suuremad tööstusharud, nagu kaevandus, finantsteenused ja logistika, võtavad juba tehisintellekti (AI) kasutusele, kuid nad vajavad abi, et hallata ja kureerida kasvavat kogutavate andmete hulka, enne kui nad saavad seda kasutada koolitamiseks. AI mudelid.

    ​Ja kuigi allalaadimiseks on saadaval mitmesugused avatud lähtekoodiga AI mudelid, on väljakutseks seotud andmekanalite haldamine, et saada neist kõrget äriväärtust pakkuvaid tulemusi.

    ​Need on mõned peamised komistuskivid, millega ANZ-is tehisintellekti kasutuselevõtjad silmitsi seisavad, ütles Pure Storage'i tehnoloogiadirektor Alex McMullani, kes rõhutas andmekvaliteedi tähtsust – mitte saadaolevate graafikatöötlusüksuste (GPU) arvu. organisatsioonid saavad luua ja viimistleda tehisintellekti mudeleid, et juhtida äritulemusi.

    ​Organisatsioonid peavad ka küsima, kas nad saavad AI-d tõhusalt juurutada oma andmekeskustes, käitada GPU-sid piisavalt kõrgel kasutustasemel või kas nad peaksid pöörduma pilve- või hallatud teenusepakkuja poole, ütles McMullan Computer Weeklyle. Ta soovitas, et vastus sõltub jällegi sellest, kui hästi nad on andmete haldamisel ja tööstuses, milles nad tegutsevad.

    ​Valdkonnad, kus Pure'i kliendid kasutavad tehisintellekti, hõlmavad genoomikat tervishoius, pettuste tuvastamist rahanduses ning maavärinate ja vulkaanipursete prognoosimist. "Paljud meie suured kliendid loovad väga suuri andmekogumeid, millel on palju rohkem ajaloolisi andmeid," ütles ta.

    ​McMullan märkis, et andmete asukoht võib olla oluline probleem, kuid see ei pruugi kaaluda ühes või teises suunas. Näiteks saab suure andmestiku alamhulga üles laadida pilveteenuse pakkujasse ja kasutada seda mudeli koolitamiseks. Seda mudelit saab seejärel juurutada kohapeal, kus see on lähedal kogu organisatsiooni andmetele ja kasutajatele. See lähenemisviis aitab ka andmete haldamisel.​

    ​"Me täheldame suundumust, et andmekogumid koondatakse ühte kohta, olenemata sellest, kas soovite seda nimetada andmelaoks või struktureerimata andmejärveks," ütles McMullan ja lisas, et see hõlmab andmete tagasitoomist lindilt või Amazon S3 Glacieri arhiivisalvestuselt. ja lisades selle aktiivsete ja juurdepääsetavate andmete kogumitesse.

    ​“Laias laastus on tsentraliseerimine osa loost. Keegi ei saa endale lubada hajutatud GPU-klastri käitamist erinevates andmekeskustes, erinevates pilvedes. See lihtsalt ei ole suures plaanis praktiline, ”ütles ta.

    ​Mõlemal juhul on edukate juurutamistega ühine see, et erinevatest allikatest saadud andmete puhastamiseks, märgistamiseks ja kategoriseerimiseks tehti vajalikke jõupingutusi.

    ​Kuna elektrisõidukite ja tehisintellekti klastrid avaldavad survet elektrivõrkudele ja andmekeskustele, peavad organisatsioonid arvestama ka tehnoloogia mõjuga infrastruktuurile ja süsinikdioksiidi heitkogustele. "Ma arvan, et Pure'i standardväärtuse pakkumine oli energia, tõhususe, turvalisuse ja töökindluse osas alati tõsi," ütles ta.

    ​McMullan ütles, et kliendid on Pure'il palunud juhtida tervet andmekeskust ühes riiulis, märkides, et "me tõesti usume, et meil on inseneri- või uuendustegevuse osas päris hea trajektoor... et jõuda 100 PB-ni [petabaiti] üle riiuli. lähiaastatel, millest piisab igale kaasaegsele ettevõttele koos kõigi oma ajalooliste andmetega.

    ​Selle saavutamine "annab inimestele piisavalt energiaeelarvet, et käitada rohkem GPU-sid või kiiremaid võrke või rohkem CPU [keskprotsessori] tuumasid, et kogu ökosüsteemis töödelda, salvestada, analüüsida ja uuendusi teha", lisas ta.​

    ​Praegu tarbivad Pure'i kliendid salvestatud andmete terabaidi kohta umbes 1 W. "Tahame järgmise paari aasta jooksul jõuda 0,1 W-ni terabaidi kohta. Ja see on suurepärane jätkusuutlikkuse sõnum, aga ka andmekeskuse sõnum klientidele, kes üritavad rohkem ära teha.

    ​McMullan ütles, et Pure'i kliendid soovivad ka võimalust kasutada Pure Storage'i seadmeid toitepiiril, mitte jõudluse piiril. Mida rohkem sisend-/väljundtoiminguid välkmäluseade teeb, seda rohkem energiat see tarbib, nii et seda võib vaadelda kui teenusekvaliteedi mõõdet ja Pure kavatseb seda järgmise paari aasta jooksul rakendada.

    ​Üldisemalt näeb McMullan keskendumist jätkusuutlikkusele ja ringmajandusele, jälgides, et ühest riigist teise liikumiseks ei ole süsinikdioksiidi heitkoguste jaoks passi vaja ning sekvestreerimine on pikaajaline strateegia, mis võib, aga ei pruugi vilja kanda.

    ​"Peame võtma mõningaid parandusmeetmeid soojusprofiilide, energiatarbimise ja energiakasutuse osas ning tehisintellekt on selle suurepärane näide," ütles ta.​


    https://www.computerweekly.com/news/...in-AI-adoption
Töötlen...