Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

Kuidas PSA vähendab kaubaveoettevõtete tühisõite

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • Maku
    IT huviline
    • Apr 2023
    • 60

    Kuidas PSA vähendab kaubaveoettevõtete tühisõite



    Singapuri sadamaoperaator on loonud platvormi, mis kasutab Here Technologiesi reisiplaneerimis- ja asukohateenuseid, et aidata konteinerveofirmadel oma tegevust tõhustada.

    1 — Maailma ühe aktiivseima sadama Singapuri sadama operaatorina on PSA olnud suur digitaliseerimise pooldaja, et tõhustada ja automatiseerida sadamatoiminguid, et säilitada konkurentsivõime.

    ・Näiteks Tuase megasadamas kasutatakse juhita automatiseeritud juhitud sõidukeid konteinerite tõhusaks ja turvaliseks teisaldamiseks, vähendades samal ajal süsinikuheidet poole võrra võrreldes diiselmootoriga jõumasinate kasutamisega.

    ・Lisaks sadamategevusele on PSA hakanud kasutama tehnoloogiat, et toetada Singapuri laiema logistikatööstuse ettevõtteid, näiteks konteinervedude ettevõtteid, et aidata sektoril vähendada ebatõhusust.

    ・PSA asepresidendi abi Sriram Ramanujam sõnul on Singapuris koduks enam kui 250 veofirmale, mille autopark koosneb kokku ligi 3000 veokist. Umbes pooltel neist ettevõtetest on väga killustatud turul igaühel vähem kui 10 veokit.

    ・"Kuna neil ei olnud digitaalseid lahendusi, tegime koostööd teiste agentuuride ja ühendustega, et luua digitaalne platvorm tegevuskulude ja süsinikdioksiidi heitkoguste vähendamiseks," ütles Ramanujam.

    ・Üheks väljakutseks, millega kaubaveoettevõtted silmitsi seisid, oli veokite alakasutus, kuna puudus teave töökohtade kohta erinevates tarneahela sõlmedes, samuti teave liikluse, ilmastiku ja tarnepunktide kohta, mis võivad mõjutada töötlemisaegu.

    ・Väljakutse lahendamiseks ehitas PSA Enterprise Singapore toel pilvepõhise transpordihaldusplatvormi OptETruck, mis kasutab tehisintellekti (AI), et hõlbustada reisi nutikamat planeerimist ja kõrvaldada tegevuse ebatõhusus.

    ・Ramanujam ütles, et OptETrucki reiside planeerimise võimalused põhinevad Here Technologiesi reisiplaneerimis- ja asukohateenustel, kõrvaldades reiside käsitsi planeerimise ebakõlad.

    ・„Kui varem oli 30-35% veokite poolt tehtud sõitudest tühjad, siis automaatse planeerimisega saime leida rohkem sõiduvõimalusi ja vähendada tühisõitude arvu 50% võrra,“ lisas ta.

    ・Ramanujam ütles, et veoautode suurem kasutamine võimaldab veoettevõtetel vähemaga rohkem ära teha – ja lõpuks vähendada oma autoparkide suurust ajal, mil veokijuhte Singapuris napib.

    ・Ta lisas, et käsitsi reisiplaneerijatel, kes on selle valdkonna asjatundjad olnud aastakümneid, võimaldab automatiseerimise kasutamine keskenduda erandite käsitlemisele, "muutades kogu vaatenurka nende töökohtade kavandamisele".

    2 — OptETrucki platvormi andmetest saavad kasu ka teised Singapuri logistikasektori osalejad, nagu laevafirmad ja depoooperaatorid. Esiteks saab andmeid kombineerida PSA Portneti sadama ja kaubahaldussüsteemi andmetega, et pakkuda erinevatele huvirühmadele nähtavust kogu tarneahela ulatuses, märkis Ramanujam.

    ・Rakenduse osas kasutas PSA Here Technologiesi rakenduste programmeerimisliideseid (API-sid), et sõeluda kõik vajalikud andmed enne reisi planeerimise otsuste saamist OptETrucki platvormil.

    ・Projekti edu võtmeks oli muudatuste juhtimine – PSA pidi veenma reisiplaneerijaid, et tehnoloogia on kasulik, ja kasutas otsuste viimistlemiseks nende teadmisi.

    ・"See oli nii väljakutseid pakkuv kui ka rahuldust pakkuv, kuid need, kes selle kasutusele võtsid, näevad selle eeliseid, kuna nad ei pea toimuvat pidevalt jälgima. Nad võivad istuda, veidi lõõgastuda ja oodata erandihoiatusi,” rääkis Ramanujam.​​​


    Lisateavet IT kohta ASEANist:

    ・DBS ehitab tugevat andmevundamenti ning täiendab töötajate oskusi andmete ja tehisintellekti alal, et realiseerida oma visioon muutuda tehisintellekti (AI) toel tegutsevaks pangaks.
    ・Sea-Lioni suur keelemudel (LLM) loodi Kagu-Aasia keele- ja kultuurilise mitmekesisuse rahuldamiseks, mis on praegu enamasti läänest pärit mudelite poolt ala teenindatud.
    ・Malaisia ​​Aerodyne kasutab oma drooniplatvormi Amazon Web Services (AWS), et laiendada oma jalajälge kogu maailmas ja toetada erinevaid droonide kasutusjuhtumeid.
    ・Indoneesia Allo Bank kasutab Tencent Cloudi TDSQL-i andmebaasihaldussüsteemi ja pilveinfrastruktuuri, et pakkuda kuuele miljonile kliendile digitaalseid pangateenuseid.


    https://www.computerweekly.com/news/...trucking-firms
Töötlen...