Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

Fujitsu peaks tasuma poole postkontori skandaali kuludest, ütleb valitud komisjoni esimees

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • Maku
    IT huviline
    • Apr 2023
    • 60

    Fujitsu peaks tasuma poole postkontori skandaali kuludest, ütleb valitud komisjoni esimees



    Valitud komisjoni esimehe sõnul peaks Fujitsu tasuma poole postkontori skandaali tekitatud kahjude parandamise kuludest.

    ・Parlamendi erikomisjoni esimehe sõnul peaks valitsus alustama läbirääkimisi Fujitsu panuse üle postkontori skandaali kuludesse jagama 50:50.

    ・Fujitsu seisis kõrval ja vaatas, kuidas postkontor kasutas oma veaohtlikust arvutisüsteemist saadud andmeid tõenditena allpostiülemate vastutusele võtmiseks.

    ・Äri- ja kaubanduskomitee esimees Liam Byrne ütles Computer Weeklyle, et valitsuse läbirääkimiste lähtepunktiks Fujitsuga peaks olema kulude võrdne jaotus.

    ・"Fujitsu puhul peab valitsuse lähtepunkt olema 50:50," ütles ta. "Fujitsu aktsia hind sel päeval, kui ta osales valitud komitee kuulamisel, langes umbes 1 miljardi naelsterlingi võrra, seega turu esialgne vastus on, et see võib olla selle summa konksul."

    ・Ta lisas, et Fujitsu äritulevik Ühendkuningriigis sõltub suuresti avaliku sektori müügist.

    ・Kuigi Fujitsu ei tee praegu pakkumisi valitsuse/avaliku sektori tehingutele, on Post Office'i skandaali tõttu Fujitsu olemasolevate tehingute jalajälg tohutu.

    ・Tusselli andmetel on Fujitsul aktiivsed lepingud Ühendkuningriigi valitsuse ja avaliku sektoriga üle 4 miljardi naela. Suurim neist, väärtusega ligi 2,4 miljardit naela, on tarnija leping postkontori Horizon süsteemi tarnimiseks ja toetamiseks. See leping lõpetatakse järk-järgult koos Postikontori käimasoleva projektiga vastuolulise süsteemi asendamiseks.

    ・Fujitsul on ka mitmesuguseid suuri lepinguid HM Revenue and Customsiga, mille väärtus on ligi 500 miljonit naela, ja Põhja-Iirimaa haridusametiga 484 miljoni naela väärtuses.

    ・1990. aastatel võttis Fujitsu üle Ühendkuningriigi arvutifirma ICL, millel oli valitsusega, sealhulgas postkontoriga, märkimisväärsed lepingud. Tohutu Post Office'i lepingu ahvatlus ajendas Fujitsut ICL-i üle võtma.

    ・Computer Weekly avaldas üle kahe aasta tagasi, et valitsus oli skandaali kulude katmiseks kõrvale pannud 1 miljard naela, kuid see arv on tõusnud.

    ・Fujitsu, IT-hiiglane, mille ülemaailmne aastatulu on umbes 20 miljardit naela, on kuni viimase ajani pääsenud mis tahes ülekuulamistest või otsestest kuludest, mis tulenevad selle vigasest arvutisüsteemist põhjustatud skandaali tagajärjel.

    ・Kuid tänavu jaanuaris toimunud äri- ja kaubanduskomitee kuulamisel ütles Fujitsu Euroopa boss Paul Patterson, et Jaapani tarnija on "moraalselt kohustatud" panustama Ühendkuningriigi maksumaksjate ees seisva Post Office Horizoni skandaaliga seotud kulude katmisse.

    ・Patterson kuulus skandaalis Fujitsule, öeldes parlamendiliikmetele ja ohvritele: „Olime algusest peale seotud; meil oli süsteemis vigu ja me aitasime postkontorit alampostiülemate kohtu alla andmisel. Selle pärast on meil siiralt kahju."

    ・Hilisemal istungil Post Office'i skandaali kohustusliku avaliku uurimise käigus tunnistas ta, et Fujitsu jättis kasutamata võimalused takistada postkontorit alampostiülemate süüdistuste esitamisest.

    ・Patterson ütles päringule, et tõendite kinnipidamine oli postkontori "häbiväärne" käitumine. "[See on] häbiväärne ja kohutav. Kõik tõendid oleks tulnud allpostiülematele ette panna, ”ütles ta. Kuid Fujitsu seisis kõrval ega teinud midagi.

    ・Parlamendiliikmed hiljutisel äri- ja kaubanduskomitee kuulamisel ütlesid, et tahavad kindlaid kohustusi selle kohta, kui palju Fujitsu peaks maksma.

    ・Andy McDonaldi parlamendiliige, kes küsitledes Carl Cresswelli, äri- ja kaubandusministeeriumi ettevõtete vastupidavuse direktorit, nõudis, et valitsus pöörduks tagasi Fujitsu juurde ja annaks lubadusele mõned "kõvad servad". Ta küsis, mida tehakse, et [Fujitsu] panust vähendada.

    ・Computer Weekly avalikustas skandaali esmakordselt 2009. aastal, paljastades seitsme allpostijuhi lood ja probleemid, mis neil Horizoni süsteemi tõttu tekkisid (vt allpool kõigi Computer Weekly artikleid skandaali kohta).


    https://www.computerweekly.com/news/...-costs-says-MP

    ​​
Töötlen...