Tere tulemast itfoorum.ee portaali!

Tere tulemast meie foorumitele, mis on ühendab endas toredaid inimesi, ideid ja põnevust. Palun registreeruge, kui soovite osaleda.

Liitumiseks meiega on teil mitmeid võimalusi, võite luua konto või liituda mõne sotsiaalmeedia kontoga.

Loo konto

Ühendkuningriigi valitsus kinnitab satelliidiprogrammi uuesti

Collapse
X
 
  • Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • Maku
    IT huviline
    • Apr 2023
    • 60

    Ühendkuningriigi valitsus kinnitab satelliidiprogrammi uuesti



    2024. aasta eelarves jätkub ühenduvuse rahastamise heakskiit, et laiendada kosmosepõhist lairiba- ja 5G leviala kaugemates piirkondades.

    Ühendkuningriigi valitsus on kinnitanud, et Ühendkuningriigi Kosmoseagentuuri ühenduvus madala maa orbiidil (C-LEO) rahastab järgmise nelja aasta jooksul Ühendkuningriigi ettevõtetele ja teadlastele uuenduslikku satelliitsidetehnoloogiat kuni 160 miljonit naela.

    Valitsus peab satelliitsidet "elutähtsaks tehnoloogiaks" ja usub, et kosmoseside kommertsturg on läbimas põhjalikku turu arengut. Selle tulemusena on C-LEO programm loodud selleks, et tagada Ühendkuningriigi kosmosesektori võime konkureerida kiiresti kasvaval madala maa orbiidi (LEO) tähtkujude ülemaailmsel turul.

    Skeem kuulutati esmakordselt välja 2023. aasta augustis, pärast Ühendkuningriigi alamkoja teadus-, innovatsiooni- ja tehnoloogiakomitee teravat raportit, milles hoiatati, et aeg hakkab otsa saama kõrgetasemeliste ambitsioonide muutmiseks praktilisteks plaanideks ja ei ole "hetk kaotada", kui Ühendkuningriik soovib realiseerida praegu õitseva kosmosesektori potentsiaali täielikult.

    Märkides, et kosmosepõhised platvormid on võti ühenduvuse pakkumisel riigi kaugemates ja maapiirkondades, ületades kangekaelselt säilinud digitaalse lõhe, määratles Ühendkuningriigi valitsus LEO satelliidid kui kosmosetehnoloogia järgmise põlvkonna esindajad, mis pakuvad võrreldamatut vastupidavust ja vastupanuvõimet keelamisele. katsed. Ta lisas, et LEO satelliitide elutähtsus ilmnes Venemaa ebaseadusliku sissetungi ajal Ukrainasse, kui need tagasid pideva ja usaldusväärse ühenduse ka kõige keerulisemates oludes.

    C-LEO skeem on loodud tuginema riigi väljakujunenud ja kasvavale satelliiditööstusele, pakkudes Ühendkuningriigi teadlastele ja ettevõtetele olulist tuge uute tähtkujude arendamiseks. See hõlmaks nutikamate satelliitide toetamist parema riistvaraga, tehisintellekti (AI) kasutamist andmete edastamise kiirendamiseks ja satelliitide ühendamist parema ühenduse tagamiseks – kõik see loob omavahel ühendatud võrkude, mis teenindavad miljardeid inimesi kogu maailmas.

    Kavandatav skeem tagaks Ühendkuningriigi ettevõtete toetamise järgmise põlvkonna LEO satelliitide väljatöötamisel, mis viib Ühendkuningriigi satelliiditööstuse ülemaailmse juhtpositsiooni poole. Ühendkuningriigi suutlikkuse ja pikaajaliste ambitsioonide edendamiseks kosmosesektoris uurib valitsus kuni 100 miljoni naela suurust toetusraha.

    Samuti uuritakse, kas toetada seda stipendiumiraha täiendava 60 miljoni naelsterlingiga Euroopa Kosmoseagentuuri (ESA) Ühendkuningriigi toetatud telekommunikatsioonisüsteemide täiustatud uuringute programmist, mis toetab Ühendkuningriigi tööstust kommertssatelliitside infrastruktuuri pakkumisel.

    Lisateavet Ühendkuningriigi satelliitside kohta:

    BT, OneWeb demonstreerib kiiret satelliidiühenduse edastamist saare kogukonnale: Ühendkuningriigi juhtiv tele- ja satelliitside pakkuja ühineb Ühendkuningriigi valitsusega, et pakkuda kiiret ja madala latentsusajaga Interneti-ühendust saarele riigis, mida traditsiooniliselt teenindab kiire lairibaühendus.
    Ühendkuningriigi lennundusalased reguleerivad asutused said Virgin Orbit satelliidi rikke tõttu loa: Ühendkuningriigi valitsuskomitee tunnistab, et reguleerimine oli Ühendkuningriigi satelliidi käivitamise ebaõnnestumise põhjus, kuid heidab Ühendkuningriigi valitsust kosmoseprogrammi olulise komponendi suhtes meetmete puudumise eest.
    Parlamendikomisjon jätkab Ühendkuningriigi kosmosekommunikatsiooni strateegia kriitikat: isegi kui satelliidi lairibatööstuse raketid kritiseerivad Commonsi teadus- ja tehnoloogiakomitee aruanne jätkuvaid ebaõnnestumisi peamistes tehnilistes valdkondades.

    Valitsuspaketti täiendavad ka mitmed reaalajas 5G integratsiooniprojektid, nagu 5G testimisrajatis ESCATis Harwellis, Oxfordshire'is, mille eesmärk on luua võrgud alateenindusega ja kaugetes piirkondades, tuues kiireid ühendusi Ühendkuningriigi igasse piirkonda. võttes samal ajal arvesse peamist prioriteeti tuleviku telekommunikatsiooni parandamiseks, nagu on sätestatud valitsuse teaduse ja tehnoloogia raamistikus.

    Valitsus usub, et areng tähistab riigi läbi aegade kõige olulisemat investeeringut satelliitsidesse, vabastades riigi potentsiaali saada ülemaailmseks satelliiditööstuse hiiglaseks, luues samal ajal sadu kõrge kvalifikatsiooniga töökohti.

    Ta lisas, et skeem seab Ühendkuningriigi juhtpositsiooni paljudes LEO satelliitsidetehnoloogia järgmise põlvkonna kriitilistes valdkondades, nagu tehisintellekt (AI) ja masinõpe. C-LEO eesmärk on ka pakkuda teadus- ja arendustegevust, mis on vajalik sadade satelliitide kosmosesse saatmiseks, mis ei ole vähem kui Ühendkuningriigi sideinfrastruktuuri „revolutsiooniline muutmine” ja ühenduvuslünkade kaotamine.

    Kinnitatud C-LEO rahastamine toetab nutikamate satelliitide väljatöötamist parema riistvaraga, tehisintellekti kasutamist andmete kiiremaks edastamiseks ja paremaid ühendusi satelliitide vahel – kõik see loob omavahel ühendatud võrke, mis teenindavad miljardeid kogu maailmas. Ühendkuningriigi kosmoseagentuur käivitab peagi esimese C-LEO rahastamise konkursi.

    Teade järgneb ka Ühendkuningriigi riikliku kosmosenõukogu taasloomisele osana selle missioonist saada kosmose superriigiks. Nagu märkis Ühendkuningriigi alamkoja teadus-, innovatsiooni- ja tehnoloogiakomitee, üritab tööstus siiski toime tulla lööklainetega, mis tulenevad palju reklaamitud Virgin Orbit Start Me Up horisontaalse stardi ebaõnnestumisest Cornwalli kosmoseväljalt Newquays 9. jaanuaril. 2023. aasta.​


    https://www.computerweekly.com/news/...lite-programme​​​
Töötlen...